RSS
 

27 de pași – Cartea Săptămânii

20 Apr

Tibi Ușeriu este primul român care a câștigat 6633 Arctic Ultra, un ultramaraton pentru supraoameni. Competitorii, aleși pe sprânceană dintre cei mai buni ultramaratoniști ai lumii trebuie să parcurgă traseul cu lungimea impresionantă 566 de kilometri desfășurat în condiții de pustietate și ger extrem (minus 52 de grade Celsius), în zona Cercului Polar.

Această carte spune povestea vieții lui Tibi Ușeriu: de la copilăria chinuită, la o tinerețe zbuciumată, la maturitatea dobândită atât de greu. Este o carte extraordinar de frumoasă, plină de învățături pentru cei ce vor să învețe.

Pentru că Tibi Ușeriu nu a fost întotdeauna un model, dar contrastul dintre omul de acum și cel dinaintea peretelui alb îl transformă într-un personaj de poveste.„Am fost pe rând: slugă la ciobani pe Bârgaie, porcar în armata română, azilant politic în Berlin, pizzar într-un restaurant italian, bodyguard la un interlop sârb, martor într-o galerie de alba-neagra în Gran Canaria și autor de jafuri armate.Am evadat din două închisori europene, dar nu și dintr-a treia. Vânat prin Interpol, am devenit client al unei pușcării de maximă securitate. Drept urmare, timp de aproape 10 ani am lipsit la apel din propria mea tinerețe, închis complet singur între patru ziduri albe, foarte groase”.

 
No Comments

Posted in Diverse

 

Leave a Reply