RSS
 

4/4PentruPrieteni

05 Apr

Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila s-a alăturat inițiativei naționale de a face voluntariat pentru comunitate și a organizat în parteneriat cu numeroși colaboratori câteva activități de voluntariat. Din seria de evenimente “4/4 Pentru Prieteni” desfășurate la Bibliotecă, sub egida America Councils for International Education Romania face parte si activitatea intitulată “Voluntariat ecologic la Muzeul Brailei CAROL I- Secția de Stiințe ale Naturii”.
Au participat elevii clasei I de la Liceul de Arte “Hariclea Darclée” din Braila, care au început activitatea cu câteva exercitii de comuniune cu natura, discuții libere despre copaci, păsări, importanța prieteniei om-natură, voluntariat etc. Elevii și voluntarii au realizat în continuare activități de ecologizare a parcului din incinta muzeului, decorarea și revopsirea căsuțelor pentru păsări, văruirea copacilor, etc. După ce a fost pregatită și hrana pentru păsărele, a urmat vizitarea muzeului și cunoașterea florei și faunei locale. Finalul a fost alocat pentru aflarea unor informații interesante despre păsările din zona Brăilei, copiii primind pliante special concepute în acest scop.


Natura ne-a zâmbit, trimițându-ne raze de soare, iar noi toți am fost fericiți pentru micile daruri făcute pădurii și pentru că am reușit să ne gândim la ceilalți.


Mulțumim tuturor celor care s-au implicat în organizarea activității: Loredana Istrati, Steluța Fătu, Nicolae Onea, Aurelia Tuga, Mihaela Lungu, Silvia Iacob, Valentina Chiriac, Tino Carol Mihail, Arama Camelia, D-nul Cristi si D-na Elena de la Secția de Stiințele Naturii.

 
No Comments

Posted in Diverse

 

Leave a Reply