RSS
 

Doina Popescu Brăila și scrisul „afurisit”

04 May

De “Ambulanța pentru literatură” sigur ati auzit! Înseamnă că știți deja că în spatele acestui proiect literar ingenios se află scriitoarea Doina Popescu Brăila, inventatoarea conceptului de “proză afurisită”.

“Terente-Zodia zmeilor”, “Comisia Zurich”, “Dumnezeu era-n vacanţă”, “Copilul Dunării”, “Ardei iuţi”, “Pisica cu papion”, “Fericire la preţ redus”, “Dragoste şi ciocolată” sau “Menage a trois cu Diavolul” sunt câteva dintre cărţile care au făcut-o cunoscută pe scriitoare nu numai în Brăila, ci şi în întreaga ţară.

Profesor de matematică la origine, jurnalist, pilot, om de afaceri, scriitor şi blogger, Doina Popescu Brăila are o manieră originală în care își scrie cărțile, citibile dintr-o suflare. Autoarea scrie „afurisit”, ca urmare a revoltei pe care o simte atunci când observă în jur inechități, cenzură și necinste.

„Viaţa mă inspiră. Adevărul este că am norocul să întâlnesc oameni ciudaţi, însă ciudaţi în sensul bun al cuvântului. „Terente-Zodia zmeilor” este cartea cea mai bine vândută, însă şi cartea pentru care m-am documentat cel mai mult” – ne spune autoarea. Oricare carte a sa poate copleși cititorul, oferindu-i stări unice de bună–dispoziţie și relaxare. Așadar, vă invităm să-i descoperiți cărțile, multe dintre titluri aflându-se pe rafturile bibliotecii noastre și pe care le puteți răsfoi când vom relua activitatea cu publicul.

Laura Caplea

 
No Comments

Posted in Diverse

 

Leave a Reply