RSS
 

31 Mar

Cea mai nouă clădire a Bibliotecii a fost concepută ca un spaţiu modern, care răspunde nevoilor tot mai complexe ale brăilenilor privind lectura şi informarea.

Clădirea, a cărei construcţie a durat un an şi jumătate, a fost inaugurată în 12 septembrie 2013. Proiectul a fost realizat printr-un program de finanţare din partea Uniunii Europene în valoare de 2,8 milioane de euro. Construcţia, compusă din subsol şi trei nivele, se întinde pe o suprafaţă utilă de peste 2.300 mp.

La subsol se află depozitele secţiilor de împrumut, Depozitul general de Publicații aferent Sălii de Lectură şi Depozitul Legal. La parterul sediului nou funcționează Mediateca, Ludoteca și Punctul de înscriere. La etajul 1 se află Sala de Lectură și Secția Makerspace. Activități STEAM, iar la etajele 2 și 3 funcționează compartimentele tehnice. De asemenea, la ultimul etaj există trei săli destinate evenimentelor Bibliotecii (lansări de carte, ateliere recreative, workshop-uri, cursuri, etc.), cea mai mare fiind Sala “Fănuș Neagu”.

Vă așteptăm să ne treceți pragul!

 
No Comments

Posted in Diverse

 

Leave a Reply