RSS
 

Activitati si initiative noi ale ANBPR

04 Aug

Stimati colegi,

Va transmit cateva informatii care se refera la activitati si initiative noi ale ANBPR, iar intr-un alt articol veti gasi  Informarea privind activitatea Biroului Executiv al ANBPR in semestrul I 2011.

*

In procesul de dezvoltare organizationala ANBPR si-a intensificat activitatea de sustinere a pregatirii profesionale a bibliotecarilor, obtinand acreditari pentru toate cursurile pe care le deruleaza. Astfel, Centru de Formare si Dezvoltare Profesionala al ANBPR (CFDP) este autorizat sa organizeze cursuri de calificare/perfectionare in meseria de bibliotecar (studii medii si studii superioare), cursuri de dezvoltare profesionala (studii medii si studii superioare), iar recent, printr-o noua acreditare, cursuri de perfectionare profesionala pentru dezvoltarea serviciilor de biblioteca.

Avand in vedere amploarea la care se defasoara procesul de formare si dezvoltare profesionala, ANBPR a infiintat din acest an, in cadrul Departamentului Oprational, un compartiment destinat acestei activitati, condus de doamna Silvia Nestorescu, in calitate de coordonator de formare profesionala al ANBPR.

Pentru corecta informare a dumneavoastra, in acest moment doamna Silvia Nestorescu si-a incheiat activitatea la CPPC si lucreaza exclusiv in cadrul CFDP al ANBPR. Ca expert in formare profesionala, domnia sa vine cu o experienta relevanta, deosebit de importanta in acest domeniu si cu o echipa de formatori verificati in practica anilor anteriori, la care se adauga formatorii noi, selectati de Asociatie.

Va adresez rugamintea de a da curs solicitarilor ANBPR pe teme de formare si dezvoltare profesionala, care vin spre dumnevoastra din partea doamnei Silvia Nestorescu, deoarece, numai impreuna putem face din pregatirea profesionala a bibliotecarilor un element determinant in dezvoltarea bibliotecilor.

*In urma Acordului de colaborare dintre ANBPR si  Asociatia Excedo  se  va organiza in perioada 1-2 octombrie, la nivel national, Noaptea Bibliotecilor. Evenimentul isi propune sa promoveze mersul la biblioteca, cititul de placere ?i nevoia de documentare, in contextul digital al anului 2011. Acest lucru implica cateva obiective: gruparea pasionatilor de carte de toate varstele printr-un eveniment dedicat: familiarizarea tinerilor studenti cu accesul in biblioteci; amplificarea legaturilor dintre bibliotetecile reale si cele virtuale ?i antrenarea unui numar mare de parteneri cointeresati de publicarea cartilor pe hartie si electronice.

Toate bibliotecile publice doritoare sa participe la acest eveniment sunt rugate sa se adreseze Departamentului Operational al ANBPR pentru inscriere, informatii si obtinerea de materiale promotionale, pe adresa: anbpr_ro@yahoo.com

Cu stima,

Doina Popa
Presedinte ANBPR

Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania

Str.Dr. Staicovici, Nr. 15, Sector 5, Bucuresti

e-mail: doinapopabjc@yahoo.com, anbpr@yahoo.com

web site: www.anbpr.org.ro

 

Tags: , , ,

Leave a Reply