RSS
 

„Alchimistul” cuvintelor – Paulo Coelho

12 May

Calea în viață poate de multe ori să pară ireală, să vă determine să lăsați siguranța zilei de astăzi pentru visul de mâine. Drumul existenței este presărat cu decizii, uneori care pot fi luate sub influența unor persoane din exterior, oameni care inevitabil își vor pune amprenta asupra voastră. Director de teatru, jurnalist, poet, devenit unul dintre cei mai cunoscuți romancieri ai lumii – acesta este Paulo Coelho, ale cărui scrieri vorbesc despre drame universale, în mijlocul cărora oricine se poate regăsi. Poveștile sale sunt despre onestitate, muncă, perseverență, obediență, sacrificiu, putere de stăpânire, ambiție și vise împlinite, motiv pentru care atrag anual cititori din segmente de vârstă și categorii sociale diferite, poveștile reușind să capteze atenția și să provoace discuții și reflecții.

Cărțile scriitorului brazilian Paulo Coelho au fost traduse în 70 de limbi și publicate în peste 150 de țări. Multe dintre cărțile sale au doborât record după record în privința vânzărilor, printre cele mai populare fiind, potrivit statisticilor, „Alchimistul”, „Unsprezece minute” și „Zahir”. De altfel pentru „Alchimistul” scriitorul a primit numeroase aprecieri ale unor personalități diverse, cartea fiind apoi sursă de inspirație pentru un musical în Japonia, pentru diverse piese de teatru în Franța, Belgia, SUA, Turcia, Italia sau Elveția, dar și temă pentru două simfonii în Italia și SUA. Nu în ultimul rând, volumul a fost ilustrat de artistul de origine franceză Moebius, binecunoscutul scenograf al filmelor „Al cincilea element” și „Alien”.  

Pe lângă bogata sa activitate culturală trebuie spus că Paulo Coelho este consilier UNESCO și co-director al Centrului Shimon Peres pentru pace, dar și fondator al Institutului Paulo Coelho, care acordă ajutoare copiilor și bătrânilor defavorizați ai societății braziliene.

În martie 2000 Paulo Coelho a primit distincția de Cavaler al Ordinului Național al Legiunii de Onoare din Franța.  

Volumele scrise de Paulo Coelho disponibile pentru public, spre împrumut, la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila se regăsesc în catalogul electronic – https://toread.bjbraila.ro/opac și vor putea fi împrumutate când biblioteca își va relua activitatea cu publicul.  

Vă reamintim că Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila continuă tradiția, oferind servicii noi, exclusiv online. Pentru că ne dorim să vă aducem în atenție informații corecte, vă propunem o listă de resurse electronice atât în limba română, cât și în engleză, destinate copiilor, tinerilor și adulților: https://www.bjbraila.ro/informatideacasa/

Teodora Soare

 
No Comments

Posted in Diverse

 

Leave a Reply