RSS
 

Altfel de biblioteci

12 Nov

Biblioteca Beitou din Taipei este considerată cea mai “verde” bibliotecă din lume. Clădirea ecologică, întinsă pe 2 etaje, concepută pentru a reduce consumul de apă și electricitate este una dintre cele 44 de biblioteci publice din Taipei, capitala Taiwanului.

Construită integral din lemn, cu ferestre largi, alimentată cu energie solară și izolată termic datorită pământului de pe acoperiș, biblioteca reprezintă o atracție pentru turiști și o oază de liniște pentru localnici.

sura foto: wikipedia

Biblioteca Universității Aston din Birmingham, Marea Britanie, are mii de cărți și reviste electronice care se pot accesa de oriunde – nu doar în campus. De asemenea, studenții pot împrumuta un laptop sau pot veni pentru a studia cu propriul dispozitiv. Există computere instalate în toată clădirea, precum și imprimante și scanere.

Programul de funcționare al bibliotecii se schimbă în mod regulat pentru a satisface nevoile de studiu ale studenților, veniți la Universitatea din Birmingham din peste 120 de țări. Biblioteca are un spațiu suplimentar de studiu la etajul 2, echipat cu PC-uri, imprimante și încărcătoare USB, care este deschis 24/24 h.

sursa: libguides.aston.ac.uk

Laura Caplea

 
No Comments

Posted in Diverse

 

Leave a Reply