RSS
 

Anotimpuri și culoare în inimă de copil – concurs pentru copiii cu CES

02 Mar

Biblioteca Județeană ”Panait Istrati” și Centrul Școlar de Educație Incluzivă Brăila organizează Concursul Județean ”Anotimpuri și culoare în inimă de copil”, concurs de desene și abilități manuale dedicat preșcolarilor și elevilor cu cerințe educative speciale din învățământul special și din școlile incluzive.

Argument: Copilul pe lângă limbajul lexico – gramatical, folosește și limbajul artistic. Acest limbaj înzestrează copilul cu noțiuni și cunoștințe artistico-plastice care îl pot ajuta să exprime stări de spirit. Concursul se adresează preșcolarilor și școlarilor din învățământul special brăilean, celor cu cerințe educative speciale integrați în școlile de masă, care beneficiază de cadru didactic itinerant și de sprijin. Prin acest proiect ne dorim să învățăm copiii să-și exerseze memoria vizuală, să se exprime prin artă, exersând anumite deprinderi.

Scopul proiectului: Dezvoltarea abilităților manuale prin intermediul compozițiilor plastice.

Grup țintă: Preșcolari și școlari din învățământul special brăilean.

Regulament: Copiii pot participa la toate cele trei secțiuni. Înscrierea participanților se va face în perioada 1 martie – 22 mai 2022.

Elevii, îndrumați de cadrele didactice, vor realiza lucrări despre primăvară, vară și 1 Iunie. Eticheta se aplică pe lucrare în colțul din dreapta jos (numele și prenumele copilului/elevului, școala, grupa/clasa, numele cadrului didactic coordonator).

Secțiunile concursului:

a) Felicitări/ornamente

b) Colaje

c) Desene/picturi

Teme de concurs, la alegere:

Primăvară –felicitări și ornamente

Vară – colaje

1 Iunie – desene și picturi.

CALENDAR ACTIVITĂȚI:

23 februarie – 28 februarie 2022 – lansarea concursului;

1 martie 2022 – 22 mai 2022 – înscrierea lucrărilor elevilor;

23 mai 2022 – 29 mai 2022 – amenajarea expoziției cu lucrările participanților, la Biblioteca Județeană ”Panait Istrati” Brăila în vederea jurizării;

30 mai – 1 iunie 2022 – jurizarea lucrărilor;

3 iunie 2022 – premierea participanților.

*Toate lucrările vor fi transmise la C.S.E.I. Brăila, persoană de contact: Pîrvu Carmen sau la sediul Bibliotecii din Piața Poligon nr. 4, persoană de contact: Camelia Aurelia Cherciu.

*Fișa de înscriere, acordul părinților și acordul de fotografiere vor fi trimise în format electronic pe adresa de email: carmenbudur@yahoo.com cu menţiunea pentru concursul ”Anotimpuri și culoare în inimă de copil”.

Juriul va fi compus din cadre didactice de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Brăila și bibliotecari de la Biblioteca Județeană. În urma jurizării se vor acorda premii și mențiuni pentru fiecare secțiune. Acordarea diplomelor se va realiza de către Biblioteca Județeană.

Evaluarea va ține cont de originalitatea lucrărilor, capacitatea de a transmite prin formă, culoare și compoziție un mesaj, modul în care utilizează tehnicile de lucru alese, respectarea temei, aspectul îngrijit al lucrării.

Coordonator: Camelia Aurelia Cherciu, bibliotecar

 
No Comments

Posted in Diverse

 

Leave a Reply