RSS
 

Arta de a scrie SF/Fantasy

27 Aug
După ce pe 27 iulie ne-am întâlnit la bibliotecă cu scriitorul Marian Coman, care ne-a vorbit despre basm și literatura Fantasy, pe 24 august a avut loc a 6-a întâlnire din cadrul atelierului. Tema propusă a fost literatura SF, iar participanții au citit din creațiile lor.
Vă amintim că Biblioteca Județeană „Panait Istrati” a invitat încă din luna martie adolescenții și tinerii brăileni cu înclinații literare să participe la Atelierul de creație „Arta de a scrie” – un proiect care dorește creșterea apetitul pentru citit și cultură a tinerei generații. Ne-am propus descoperirea, încurajarea şi promovarea creatorilor de literatură Fantasy & Science Fiction, textele acestora urmând să fie publicate într-o antologie la finalul celor 8 sesiuni de scriere creativă. Întâlnirile sunt lunare și sunt coordonate de Mircea Cărbunaru, publicist și scriitor și Gabriel Leonard Sîrbu, booktuber (recenzii video).
Proiectul este realizat în parteneriat cu Asociația culturală brăileană ART ZONE, Inspectoratul Școlar Județean și Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Brăila. Coordonator proiect: Elisaveta Drăghici.

 

Laura Caplea

 

Leave a Reply