RSS
 

Atelier de ceramică pentru Seniori 60+

26 Nov

În cadrul proiectului Erasmus+ “Activi prin educație” a rezultat o frumoasă colaborare între Asociația Inițiativa Cetățenilor Seniori Brăila, Centrul de Creație și Biblioteca Județeană “Panait Istrati”. Seniorii au fost invitați la Centrul de Creație la un atelier de olărit, unde s-au confecționat obiecte pentru sărbătorile de Crăciun, care urmează să fie dăruite celor dragi.

Obiectele din lut au fost realizate sub îndrumarea artistului plastic Nicoleta Olteanu, din cadrul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila. La finalul întâlnirii seniorii au primit de la coordonatorul proiectului, Viorica Alexandru, Certificate de participare la workshop-ul “Pensionari modelând daruri de Crăciun pentru cei dragi”.

Principalul scop al proiectului este acela de a îmbunătăți metodele de lucru cu persoanele de peste 60 de ani utilizând practici europene verificate din domeniul educației și al activismului pentru o îmbătrânire activă.

Vă amintim că în luna august a.c. Biblioteca Județeană Brăila a găzduit întâlnirea partenerilor străini în program, unde s-au planificat activități benefice pentru adulții seniori, în special pentru cei confruntați cu riscul excluderii sociale sau digitale.

Proiectul este co-finanțat prin programul Erasmus + al UE și este implementat din 31 octombrie 2020 până în 30 noiembrie 2022, de un concorțiu condus de Fundacja Edukacja i Media (Polonia), cu participarea Balkanska Agenciya za Ustoychivo Razvitie (Bulgaria), M&M – M&M Profuture Training, S.L. (Spania), Asociația Initiativa Cetatenilor Seniori (România) și Politistikos Laografikos Syllogos ”Itanos” – Grecia.

Organizatorii workshop-ului: Viorica Alexandru, președinte Asociația “Initiativa Cetățenilor Seniori” și Petronela Alina Sulicu, manager Centrul de Creație Brăila.

Laura Caplea, bibliotecar

 
No Comments

Posted in Diverse

 

Leave a Reply