Biblioteca Judeţeană “Panait Istrati” Brăila a organizat o noua sesiune gratuită de instruire în tehnica poveştilor digitale. Cursurile s-au desfăşurat cu participarea elevilor clasei a XI-a A a Liceului Mihail Sebastian, coordonați de dna. profesor Adriana Mihailă.
Adolescenţii au avut posibilitatea să creeze propriile povești pe bază de testimoniale, video sau fotografii despre valori culturale, viaţă, profesie, hobby sau experienţe relevante și ne-au demonstrat, într-o atmosfera de lucru concentrată, abilitățile IT pe care le dețin și care au făcut ca mixarea de sunet și imagine să dea viață unor povești digitale interesante și captivante care descriu viziunile lor asupra domeniilor abordate.
Prin feed-back-ul oferit, adolescenții si-au manifestat interesul și pentru alte activități în care pot beneficia de expertiză internaţională, networking de calitate, acces la tehnologie, inovaţie, creativitate, semn că au fost captivati de posibilitatea de a-și crea propriile povesti digitale şi de posibilitatea de expunere şi vizibilitate a acestora prin intermediul acestui proiect.
Vă reamintim că Digital Storytelling este un curs care se desfăşoară în cadrul Proiectului “Agora Culturală / Biblioteca Ta” implementat de Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România în parteneriat cu Jazzmontor AS Norvegia, Asociaţia Culturală Replika şi Biblioteca Judeţeană “Panait Istrati” Brăila.
Mulțumim doamnei prof. Adriana Mihăila, dar și elevilor participanți pentru că au răspuns invitației noastre, dar și pentru bucuria și deschiderea lor către nou, creativ și pentru că au făcut ca orele de curs să fie pline de energie, voie bună, colegialitate, demonstrând că știu ce înseamnă prietenia și spiritul de echipă! Am apreciat, în mod deosebit, faptul că au format o echipă omogenă, iar etapele de lucru le-au dezbătut și traversat într-o manieră specifică vârstei: interactivă, energică, non-formală. 🙂
Maria Sava,
trainer Digital Storytelling