Iată aici lista atelierelor organizate în cadrul Bibliotecii Județene “Panait Istrati” Brăila în perioada 2021-2022:
CLUB DE ROBOTICĂ, ELECTRONICĂ, PROGRAMARE ȘI MECANICĂ – atelierele sunt dedicate copiilor cu vârsta cuprinsă între 9-16 ani pasionați de inovaţia digitală şi Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor (IT&C). Clubul se desfășoară la Makerspace și este coordonat de Ștefăniță Alecu și Silviu Gheorghe.
ENGLISH IS FUN (septembrie – mai) – atelierul de limba engleză se adresează copiilor de 8-10 ani și se desfășoară bilunar. Coordonator: Olimpia Moraru, bibliotecar.
ȘI DACĂ FINALUL AR FI ALTUL? (septembrie – mai)
Clubul “Și dacă finalul ar fi altul?” invită adolescenții de 14-16 ani la lectură și dezbateri tematice. Întâlnirile sunt lunare și sunt coordonate de Olimpia Moraru, bibliotecar.
ȘI EU SUNT CREATIV! (septembrie – mai) – atelierul de handmade este dedicat copiilor peste 7 ani, se organizează bilunar, joia, între orele 14.00-16.00. Coordonatori: Florentina Petcu și Silvia Iacob, bibliotecari.
ATELIER DE QUILLING (septembrie – mai) – întâlnirile au loc vinerea, din două în două săptămâni, între orele 16.00-18.00, la etajul I al Secției Împrumut Carte pentru Adulți. Coordonatorii activității sunt Valentina Chiriac, Șef Birou și Mihaela Lungu, bibliotecar.
ATELIER DE CUSĂTURI: Să învățăm să coasem! (septembrie – mai)
Vă invităm să vă alăturați acestei activități plăcute și relaxante, care se desfășoară de două ori pe lună, sâmbăta, între orele 10.00 – 12.00, la etajul I al Secției Împrumut Carte pentru Adulți. Atelierul este coordonat de Doina Lalu și Leta Răileanu, bibliotecari.
ISTORIA ARTEI RELIGIOASE (septembrie – mai) – atelier destinat elevilor de gimnaziu și liceu. Cuprinde: prezentări/filme la partea teoretică, iar la partea practică se realizează obiecte cu motive religioase/populare prin diferite tehnici. Întâlnirile sunt lunare, sâmbăta și sunt coordonate de Camelia Aurelia Cherciu, bibliotecar.
COLORĂM VIAȚA (septembrie – mai) – atelier dedicat copiilor cu CES (Cerințe educaționale speciale) și tulburări de limbaj, se desfășoară bilunar. Activitățile urmăresc educarea capacității de acțiune și socializare, îndemânare, adaptarea copiilor la un mediu nou, cum este spațiul bibliotecii. Coordonator: Camelia Aurelia Cherciu, bibliotecar.
CONSTRUIM ÎMPREUNĂ (septembrie – mai) – proiect educațional dedicat copiilor cu sindrom Down și autism organizat lunar cu sprijinul unei echipe care dorește să-i implice în activități de dezvoltare, cognitive și practice. Atelierele se axează pe jocuri de mișcare, socializare, încurajând creativitatea copiilor prin activități cum ar fi: lectura, desenul, jocuri educative, lucru manual, etc. Coordonator: Camelia Aurelia Cherciu, bibliotecar.
MAGIA FLORILOR (septembrie – mai) – atelierul de botanică distractivă este destinat copiilor de 6-12 ani, se desfășoară bilunar și presupune ieșiri pe teren când vremea ne permite. Coordonator: Camelia Aurelia Cherciu, bibliotecar.
BIBLIO-AMICI PENTRU BUNICI (septembrie – mai) – proiect social care se adresează bătrânilor din Căminul Sfinții Apostoli ”Petru și Pavel”. Pe lângă zâmbete și vorbe bune bunicii au posibilitatea de a participa la diverse activități recreative, care să le facă viața mai frumoasă (handmade, lectură, vizionări filme, spectacole etc). Activitățile au loc lunar și sunt coordonate de Camelia Aurelia Cherciu, bibliotecar.
TIMPUL POVEȘTILOR (septembrie – mai) – la Centrul Multifuncțional din Lacu Dulce se desfășoară bilunar clubul de lectură “Timpul Poveștilor”, adresat copiilor din medii devaforizate, în special din comunitatea de romi. Activitățile constau în sesiuni de lectură, jocuri de comunicare, desen. Coordonator: Laura Caplea, bibliotecar.
Antrenăm inteligența la Cercul de șah ROCADA!Copiii din ciclul primar care doresc să învețe șah sunt așteptați la bibliotecă în fiecare zi de marți și joi, de la ora 17.00, la cursul organizat de Iulian Preda, instructor.
CLUBUL DE VACANȚĂ pentru copii şi adolescenţi (28 iunie – 6 august 2021)
Oferta Bibliotecii pentru Clubul de vacanţă cuprinde:
*Ateliere creative (pictură, handmade, reciclare creativă, quilling, cusături, etc.);
* Activităţi sportive;
* Ateliere pentru învăţarea limbilor străine, radioamatorism, gramatică, șah, botanică distractivă, etc.
Atelierele din cadrul Clubului se desfăşoară doar pe perioada vacanţei de vară și sunt susținute de bibliotecari, profesori și instructori voluntari. Toate activităţile sunt gratuite, participarea este admisă doar pe baza permisului de bibliotecă. Înscrieri la Mediatecă.
POVEȘTILE IEI – atelierele sunt dedicate adulților care doresc să se inițieze în meșteșugul coaserii unei ii. Activitatea are loc lunar și este coordonată de Corina Ciuraru, șef serviciu în cadrul bibliotecii.
DE VORBĂ CU PSIHOLOGUL – workshop de psihologie care abordează diferite teme de interes pentru societatea actuală, interactiv, lunar, coordonat de Luminița Filipoiu, psiholog și Monica Popescu, bibliotecar.
ÎMPREUNĂ SUNTEM BRAVO (septembrie – mai) – ateliere recreative, de socializare si relaxare, dedicate persoanelor adulte cu handicap din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Brăila, de 2 ori pe lună. Coordonator: Valentina Chiriac, șef birou în cadrul bibliotecii.
MOARA CU CERNEALĂ (septembrie – mai)
Clubul de lectură “Moara cu cerneală” este dedicat copiilor din clasele O-IV, se desfășoară lunar la Ludotecă și este coordonat de prof. înv. primar Bianu Rodica, prof. înv. primar Iordan Angelica și Stanciu Doiniţa, bibliotecar. Dragi copii, noi încărcăm moara cu cerneală și vă așteptăm!
GRUPUL “Nino Nino” – desfășoară activităţi cultural-artistice pentru copii: desen, muzică, teatru, spectacole, concursuri, comunicare, sesiuni de lectură, etc. Întâlnirile au loc la Ludotecă în fiecare vineri și sâmbătă. Activitatea face parte din proiectul “Zâmbetul uneşte”, iniţiat de Asociaţia Culturală “Leviathan”.
ATELIERUL DE CALIGRAFIE – se desfășoară la Centrul Multicultural, săptămânal, activitatea vizează copiii de 6-8 ani. Coordonatori: Mara Lorina Ionașcu, restaurator și Ana-Maria Florică, conservator.
ATELIERUL DE PICTURĂ “Veselie și Culoare” – Întâlnirile au loc săptămânal la Centrul Multicultural, pot participa copiii de 5-10 ani. Coordonator: Mara Lorina Ionașcu, restaurator.
ATELIERUL MIXART (septembrie – mai) – activități handmade, desen, pictură, modelaj, destinate copiilor peste 6 ani. Atelierele sunt organizate la Mediatecă, o dată pe lună. Coordonatori: Irina Ene și Steluța Buzdugan, bibliotecari.
DANCE 60+ – Seniorii activi sunt invitați la o porție de bună dispoziție, socializare și un strop de sănătate prin mișcare. Întâlnirile au loc în fiecare săptămână, pe serii. Coordonator: dr. Claudiu Brăileanu, șef serviciu.
ATELIER DE MINIATURI (septembrie – mai) – de două ori pe lună ne întâlnim la Secția Împrumut Adulți la Atelierul de Miniaturi, unde confecționăm obiecte decorative din diverse materiale, prin diferite tehnici. Coordonatori: Leta Răileanu și Mihaela Lungu, bibliotecari.
GRUP SUPORT pentru persoanele afectate de co-dependență – întâlnirile sunt organizate săptămânal, marțea, de la ora 17.00, Sala Fănuș Neagu.
ALFABETIZARE DIGITALĂ PENTRU SENIORI- Vârstnicii descoperă lumea calculatoarelor și tainele telefoanelor mobile în fiecare zi de luni, ora 11.00, la Centrul de Instruire.
Detalii și înscrieri:
Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila, Biroul de Înscriere
Piața Poligon, nr. 4
Program de lucru: luni -11-19, marți-vineri -8-19, sâmbătă -8-16. În lunile de vară, iulie și august: 10-18.
Toate activitățile sunt gratuite.
Vă așteptăm!