RSS
 

Ateliere de modelare și imprimare 3D

15 Oct

Pe 11 octombrie, la Biblioteca Judeţeană “Panait Istrati” Brăila s-au desfășurat Atelierele de tehnologie în domeniul modelării și imprimării 3D, dedicate Săptămânii Europene a Programării. Atelierele s-au organizat în perioada 08 – 11 octombrie, în cadrul proiectului „Focus on 3D Printing- New techs learning activities in libraries”, finanțat de Google.

Scopul acestui demers a fost acela de conștientizare a avantajelor noilor tehnologii de modelare şi imprimare 3D. Proiectul s-a adresat unui nr. total de 500 de copii și tineri cu vârste cuprinse între 5-18 ani, care au participat la atelierele de tehnologie găzduite de bibliotecile din București, Cluj și Brăila. Cele 4 ateliere interactive de modelare & imprimare 3D și-au propus ca tinerii să-și dezvolte creativitatea și capacitatea de a rezolva probleme reale într-un mod aplicativ.

La Brăila au participat peste 200 de elevi din școli și licee însoțiți de profesorii lor de matematică și informatică, care au dorit să includă în suportul educațional și noțiuni de Modelare folosind imprimante tridimensionale.

Proiectul „Focus on 3D Printing –New techs learning activities in libraries” este implementat de ECDL ROMÂNIA, Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România – ANBPR, cu implicarea Bibliotecii Naționale a României, a Bibliotecii Județene „Octavian Goga” Cluj și a Bibliotecii Județene „Panait Istrati” Brăila.

 

Laura Caplea

 

 
 

Leave a Reply