RSS
 

Atelierul de grafică

03 Apr

Sâmbătă, 1 aprilie, la Secția Mediatecă s-a desfășurat un nou Atelier de grafică, activitate care reunește de fiecare dată tot mai mulți participanți. Colega noastră, Irina Ene, îi așteaptă pe copii cu bucurie și se ocupă de toate detaliile organizării atelierului, astfel încât cei mici nici nu știu când trec cele două ore.

Având în vedere că se apropie una dintre cele mai mari sărbători creștine, tema întâlnirii a fost Icoana ortodoxă. Prof. Marilena Ioanid, artist plastic, i-a învățat pe copii cum să stilizeze personajele în canonul bizantin, să identifice si să exerseze ornamentele geometrice și literele ornamentate. În cea de-a doua parte a atelierului au fost efectuate retușuri și chiar desene cu pixul negru.

Atelierul are ca scop dezvoltarea imaginaţiei, gȃndirea și creativitatea copiilor, care prin joacă vor deprinde abilităţi și tehnici de pictură și grafică. Activitatea este gratuită și se desfășoară de două ori pe lună, la Secția Mediatecă. Copiii peste 9 ani care doresc să participe la atelier se pot înscrie direct la sediul Bibliotecii din Piața Poligon, nr.4.

Laura Caplea

 
 

Leave a Reply