RSS
 

“Biblioamici pentru bunici”

13 Dec

Activitatea “Biblioamici pentru bunici” a încheiat anul cântând colinde, depănând amintiri și dăruind cadouri persoanelor vârstnice. Aceasta a fost ultima întâlnire din acest an. Alături de bibliotecarul Camelia Aurelia Popescu, inițiatorul proiectului și de partenerul Rodica Neofit, director executiv Asociația ART-TERAPIE.CES.AU. la întâlnirea de luni, 12 decembrie 2016, a participat și scriitorul Lică Barbu.

Acțiunea „Biblioamici pentru bunici” este un proiect educațional ce se desfășoară sub deviza: „Și ei sunt ai noștri”. Acest proiect se adresează bătrânilor din Căminul Sfinții „Apostoli Petru și Pavel” Brăila și urmărește să îmbunătățească și să înfrumusețeze viața celor care trăiesc în acest cămin, scopul fiind creșterea calității vieții persoanelor de vârsta a treia. Activitățile propuse urmăresc să stimuleze capacitățile cognitive și ocupaționale ale vârstnicilor, dezvoltând totodată și relații apropiate și durabile între aceștia, găsindu-se diverse căi pentru a se simți utili celorlalți.

În cadrul acestui proiect se organizează activități de grup ce constau în dezbateri literare, vizionări de filme, confecționarea unor obiecte artizanale, cu scopul înfrumusețării vieții. Proiectul a început în iunie 2015 și este organizat lunar.

 
 

Tags: , , , ,

Leave a Reply