RSS
 

Biblioamici pentru bunici, ianuarie 2018

26 Jan

Proiectul social „Biblio-amici pentru bunici” intră deja în al 3-lea an de existență și grație echipei de coordonatori credem că vor mai fi mulți ani de aici încolo. Activitățile desfășurate sub deviza ”Și ei sunt ai noștri” se adresează bătrânilor din Căminul Sfinții Apostoli ”Petru și Pavel”.

Joi, 25 ianuarie, bunicii au avut ocazia să se întâlnească cu copiii de la Școala “Fănuș Neagu” și să tricoteze împreună ceva ușor pentru început – bentițe. Copiii au adus lână, iar bunicii andrelele și tot ce contează este că au petrecut timpul într-un mod plăcut, iar zâmbetele şi îmbrăţişările celor mici au reuşit să le umple bunicilor golul din suflet. De asemenea, bătrâneii au primit în dar haine de la Rodica Neofit.

Proiectul dorește să aducă zâmbete și vorbe bune bunicilor care locuiesc în cămin. Întâlnirile au loc o dată pe lună și constau în organizarea mai multor activități recreative, de fiecare dată altele (handmade, lectură, vizionări filme, etc), care să le facă viața mai frumoasă. Începând cu 2018 echipa de proiect s-a mărit, astfel avem alături de Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila și Asociația ”ART- TERAPIE. CES.AU” pe copiii de la Școala Gimnazială “Fănuș Neagu” și Parohia Sf. Arhangheli Mihail și Gavril.  Mulțumim pentru implicare: Camelia Aurelia Cherciu – bibliotecar, Rodica Neofit- psiholog, Caragață Gabriela- profesor și Victor Țugui– preot .

Laura Caplea

 
 

Leave a Reply