RSS
 

Biblioteca are sediu nou

17 Sep

A sosit şi timpul inaugurării noului sediu al Bibliotecii, zi aşteptată cu emoţie de mulţi brăileni. După o pauză de câteva luni, timp în care biblioteca s-a mutat în casă nouă, iubitorii de lectură se pot bucura din nou, căci aşteptarea a luat sfârşit pe 12 septembrie.

La inaugurare ne-au onorat cu prezenţa oficialităţile locale,  reprezentanţi ai unor instituţii importante şi invitaţi din ţară. Festivitatea de deschidere a început cu alocuţiunile personalităţilor prezente, care au apreciat şi omagiat eforturile depuse pentru deschiderea bibliotecii: Gheorghe Bunea Stancu – preşedintele Consiliului Judeţean, primarul Aurel Simionescu, Cristian Vasile Petcu – secretar de stat la Ministerul Culturii, Elena Tîrziman – director al Bibliotecii Naţionale Române, Florin Filip – directorul Bibliotecii Academiei Române, Neculai Andrei – director ştiinţific la Institutul Naţional de Cercetare şi Dezvoltare în Informatică, Paul Andre Baran – director Biblionet România.

Gheorghe Bunea Stancu, preşedintele Consiliului Judeţean Brăila

Elena Tîrziman, directorul Bibliotecii Naţionale

Paul Andre Baran,  director Biblionet România

După acest moment, a urmat tăierea panglicii şi vizitarea oficială a noului sediu condusă de directorul bibliotecii Dragoş Adrian Neagu, iar la final Costel Pătrăşcanu a delectat publicul prezent la eveniment cu o serie de caricaturi umoristice.

(de la stânga la dreapta) Dragoş Adrian Neagu, directorul bibliotecii; Gheorghe Bunea Stancu, preşedintele Consiliului Judeţean; Cristian Vasile Petcu, secretar de stat la Ministerul Culturii;  primarul Aurel Simionescu

La ora 16 cei prezenţi au participat la simpozionul Clădiri noi de bibliotecă şi influenţa acestora asupra serviciilor oferite comunităţii. Biblioteca Naţională, Biblioteca Judeţeană Octavian Goga, din Cluj şi Biblioteca Judeţeana Panait Istrati, Brăila şi-au expus în prezentări spaţiile şi noile servicii oferite cititorilor.

Inaugurarea deschide o nouă cale pe drumul început acum mai bine de 130 de ani, de când biblioteca se află în serviciul brăilenilor. Un drum, pe care noi cei de azi îl construim piatră cu piatră, fiind pe deplin conștienţi de responsabilitatea noastră faţă de generaţiile viitoare.

Ecouri în presa naţională şi locală:

Cariere online

Ştiriong.ro

Ziare.com

PRwave.ro

Infobraila.ro

Infoest.ro

Probraila.ro

Obiectivbr.ro

Sansanews.ro

Brailachirei.wordpress.com

 

                                                                                                                                                                               Laura Caplea,

                                                                                                                                                                              bibliotecar

 
1 Comment

Posted in Evenimente

 

Tags: , , , ,

Leave a Reply

 

 
  1. Corina Ciuraru

    September 17, 2013 at 1:14 pm

    Mulţumim firmei GMP-PR pentru sprjinul acordat în diseminarea evenimentului, în special Silviei Jalea şi Sabina Ştirb!