RSS
 

Biblioteca Județeană Brăila, parteneră într-un nou proiect european

01 Feb

Preocuparea Bibliotecii Județene „Panait Istrati” Brăila a fost și este în continuare aceea de a oferi oamenilor din comunitate servicii și activități menite să le fie de folos, iar celor din categoriile speciale acces nemijlocit la programe care să vină în întâmpinarea nevoilor lor. Astfel, în 2020, instituția brăileană a devenit parteneră într-un nou proiect european, finanțat prin programul Erasmus+ al Comisiei Europene, intitulat „Vocational Innovation using Creative new TechnOlogies Resulting in Upskilling Pathways for Employability and Social Integration” (acronim V.I.C.T.O.R.U.P.E.S.I.).

Proiectul este coordonat de o organizație din Suedia – „Internationella Kvinnoföreningen” și va fi implementat până în anul 2023. Parteneri în proiect sunt organizații din: Italia, România (Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila și Asociația de Ajutor AMURTEL România, președinte Denise Dahaies), Serbia, Slovenia, Spania.

Integrarea socială și economică a persoanelor cu risc de excluziune socială este principalul obiectiv al acestui proiect, prin pregătirea acestora din punct de vedere emoțional și tehnic, pentru acces la formări profesionale acreditate, care vor deschide oportunități pentru locurile de muncă disponibile pe piața muncii și includerea în diferitele industrii active la nivel local.

Mai multe despre acest program aflați din numărul 14/2020 al revistei bibliotecii, Ex Libris, chiar de la managerul de proiect, dr. Eduard Claudiu BRĂILEANU sau din link-ul de mai jos, pagina 44:

https://www.bjbraila.ro/wp-content/uploads/2020/12/exlibris-14-2020.pdf
 
No Comments

Posted in Diverse

 

Leave a Reply