RSS
 

Biblioteca Județeană Brăila parteneră într-un nou proiect european

12 Nov

Biblioteca Județeană Panait Istrati Brăila va implementa până la data de 30.08.2021 un nou proiect european intitulat: Agir contre l’illettrisme en milieu pénitentiaire en favorisant l’accès à la culture, sub coordonarea organizației franceze Fédération des Oeuvres Laiques d’Indre-et-Loire și în parteneriat cu asociația Cultiv Associação de Ideias para a Cultura e Cidadania (Portugalia).

Coordonatorul național pentru România este dr. Eduard Claudiu BRĂILEANU, șef serviciu Relații cu Publicul în cadrul Bibliotecii, care va organiza activitatea pentru cele trei instituții românești implicate: Penitenciarul Brăila, Centrul de Detenție pentru Minori și Tineri Tichilești – Brăila și, desigur, Biblioteca Județeană Panait Istrati.

Obiectivele proiectului vizează: dezvoltarea de cunoștințe asupra activităților culturale care pot fi utile în atragerea deținuților către lectură; dezvoltarea unei rețele europene de schimb de bune practici în domeniul proiectului; dezvoltarea consultării deținuților asupra activităților culturale propuse.

În fiecare din cele trei țări implicate vor avea loc activități de stimularea a lecturii și de combatere a analfabetismului în penitenciare.

 
No Comments

Posted in Diverse

 

Leave a Reply