RSS
 

BIBLIOTECA PUBLICĂ ȘI TRADIȚIILE LOCALE

15 Jun

În perioada 9-10 iunie la Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila s-a desfășurat o întâlnire profesională a specialiștilor din bibliotecile publice românesti, cu participarea colegilor din Galați, Constanța, Tulcea, Vrancea, Buzău, Cluj, Bacău, Piatra Neamț, Ialomița, Brașov și Gorj.

Programul evenimentului a cuprins o serie de prezentări pe tema tradițiilor din diferite zone ale țării și rolul bibliotecilor ca instituții păstrătoare și promotoare ale unor tezaure de cultură. Cu această ocazie, copiii de la Ansamblul “Dunărenii” din Chiscani, condus de Fănica Ulidescu – bibliotecar comunal, le-au oferit invitaților un scurt spectacol de dansuri populare.

Discuțiile profesionale au continuat pe nava de agrement “Lacu Sărat”, prilej cu care bibliotecarii s-au bucurat de o plimbare pe Dunăre. De asemenea, oaspeții au admirat zona istorică a orașului și au aflat povești despre Brăila de altădată prin organizarea unui tur pietonal ghidat de Camelia Roșu – ghid turistic.

Evenimentul s-a încheiat printr-o vizită prin toate secțiile Bibliotecii, fiind prezentate activitățile și noile echipamente care deservesc publicul brăilean.

Manifestările s-au desfășurat în cadrul proiectului “Pescuitul la Brăila – trecut, prezent și viitor”, manager de proiect dr. Corina Ciuraru, șef serviciu în cadrul Bibliotecii.

 
No Comments

Posted in Diverse

 

Leave a Reply