RSS
 

Bibliotecarii și voluntarii Bibliotecii participă la formare profesională europeană

01 Feb

Cinci bibliotecari și patru voluntari ai bibliotecii brăilene au participat la o mobilitate în Istanbul, Turcia, în cadrul proiectului european intitulat: „Biblioteca, motorul incluziunii sociale în comunitate”, finanțat prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene, nr. proiect: 2019-1-RO01-KA104-061765. Proiectul aparţine Bibliotecii Judeţene „Panait Istrati” Brăila, iar echipa care a participat la această mobilitate, a fost manageriată de dr. Eduard Claudiu BRĂILEANU, șef serviciu Relații cu Publicul în cadrul instituției publice. Activităţile proiectului vizează identificarea unor modalităţi de incluziune socială a unor categorii de persoane dezavantajate.

Timp de câteva zile, grupul din Brăila a luat parte la numeroase sesiuni de instruire în activitățile de incluziune socială a persoanelor dezavantajate, scopul principal al mobilităţii fiind acela de a dobândi cunoștinţe și abilităţi pentru activităţile de incluziune socială.

Experiențele și informațiile acumulate în cadrul acestei mobilităţi, constituie modele, exemple de bună practică și urmează să fie fructificate pe întreaga perioadă de desfășurare a proiectului. Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” Brăila și-a propus prin intermediul acestui proiect, să favorizeze accesul la informare și educație non-formală, prin activități culturale, ateliere de lucru, dezbateri, metode non-formale de învățare, sesiuni de informare pentru persoane dezavantajate din orașul și județul Brăila.

Amănunte despre acest proiect și impactul pe care îl va avea asupra comunității brăilene puteți afla din ultimul număr al revistei bibliotecii, Ex Libris, 14/2020, chiar de la echipa de proiect sau accesând link-ul de mai jos, paginile 45 – 50:

https://www.bjbraila.ro/wp-content/uploads/2020/12/exlibris-14-2020.pdf
 
No Comments

Posted in Diverse

 

Leave a Reply