RSS
 

Blogger Hub – incubator pentru viitorii bloggeri

13 Mar

Sâmbătă 25 februarie 2017, la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila a fost inaugurat proiectul Bogger Hub dedicat bloggerilor brăileni. Atelierul, coordonat de Maria-Valentina Sava – documentarist și Elisaveta Drăghici – restaurator, se va desfășura în perioada ianuarie-august a anului curent cu frecvență bilunară având ca parteneri cadre didactice și elevi ai Liceul Teoretic „M. Sebastian” și ai Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”.

Blogger Hub descoperă și oferă celor interesați resurse referitoare la construirea brand-ului personal în domeniile lor de interes: literatură, artă, fotografie, societate, beauty, artă culinară, hobby-uri, turism, sport, educație etc. Pentru tinerii preocupați de crearea unei imagini publice, dornici să-și dezvolte cunoștințele ori abilitățile, dispuși să împărtășească publicului pasiunile și rezultate ale talentelor ori muncii lor, crearea unui blog contribuie la acestea prin utilizarea mijloacelor media online, prin documentare, dar și diseminarea de informații/articole/imagini/video reprezentate printr-un blog personal.

 

Parte din obiectivele proiectului este reprezentată de: construirea unei conduite etice în domeniul utilizării informațiilor, creșterea capacității Bibliotecii Județene „Panait Istrati” de a veni cu servicii diversificate, pliate pe interesul și preocupările tinerilor. De asemenea, din calendarul Blogger Hub mai fac parte evenimente de tipul Open space și Cafenea publică cu teme diverse, dintre care vă dezvăluim doar: Etica și regulile de copyright, Raportul gândire critică – criticismul în elaborarea articolelor pentru blog, Evitarea unor riscuri: falsa informație, calomnia etc.

Coordonatorii proiectului și-au propus formarea unui incubator al viitorilor bloggeri utilizând tehnici de comunicare și metode non-formale de educație, iar maniera de desfășurare a acestuia promite să fie atractivă prin organizarea de concursuri creative și provocări scriitoricești în mini-blogosfera proiectului, dar și ca o alternativă de a învăța lucruri noi și de petrece timp liber descoperind oameni, informații, evenimente, bloggeri și bloguri din orașul Brăila.

Primul dintre invitații Blogger Hub a fost Valerica Oprișanu, editor al blogului vavaly.com. Editoarea le-a vorbit elevilor prezenți la cea de a doua întâlnire din incubator despre experiențele și experimentele vieții de blogger, pe care îl descrie ca fiind “o lume întreagă în cuvinte” invitându-i la discuții antrenante, schimburi de idei, imaginarea planurilor de viitor, dar mai ales la a observa și a se documenta despre ceea ce îi pasionează și le oferă motivații pentru a învăța și a se dezvolta într-un domeniu în care pot deveni cei mai buni.

Maria- Valentina Sava

documentarist

 

 
 

Leave a Reply