RSS
 

Brăila – Istorie și revoluție

13 Nov

Biblioteca Județeană “Panait Istrati” organizează miercuri, 15 noiembrie 2017, ora 12.00, lansarea volumului “Brăila – Istorie și revoluție”, semnată de Stelică Bălănoiu.

Prezintă: dr. Alexandru Oșca și dr. Alexandru Grigoriu – cercetători IRRD 1989, prof. Gheorghe Lupașcu – revoluționar, Valeriu Petrof – coord. Centrul Regional de Comunicare și Cercetare Brăila 1989.

Moderează: dr. Ion Calafeteanu- director adjunct IRRD 1989.

“Cartea reprezintă un omagiu cuvenit brăilenilor pentru tot ce au reprezentat ei în istoria românilor și un semn de încredere pentru forța renăscută a acestui frumos oraș-port de la Dunăre” – notează în prefața volumului Alexandru Oșca, cercetăror Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989 (IRRD). Considerațiile istorice prezentate în carte încă de la atestarea orașului de acum 7 secole, reprezintă un pretext pentru abordarea unui subiect actual și de interes: Revoluția din 1989 la Brăila. Elementul de noutate îl reprezintă efortul și încercarea autorului de a prezenta Revoluția anticomunistă – nu doar în componenta ei violentă, ci și ca schimbare radicală a modului de existență a comunității brăilene.

Evenimentul are loc la Sala „Fănuș Neagu”, et. 3, la sediul Bibliotecii din Piața Poligon. nr.4.

Laura Caplea

 
 

Leave a Reply