- Un nou proiect al celor de la Quilling by Monica se va finaliza în martie la Biblioteca Județeană cu lucrări deosebite ce vor fi donate instituției
După nenumărate proiecte realizate în parteneriat cu Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila, doi soți inimoși, Monica și Ștefan Andrei, sau Quilling by Monica așa cum sunt mai bine cunoscuți, au decis să realizeze o nouă colaborare cu instituția publică.
Fiind ghidați de vorbele lui Panait Istrati: “Cum ați putea voi bănui câte lumi mișună într-o rază de soare, câte lupte se dau într-o gaură de furnici, câte dureri ascunde o inimă de mamă trudită și câte daruri se pot naște într-un suflet de copil!”, organizatorii își propun ca prin aceste ateliere creative să stimuleze interesul copiilor pentru lectură, să le dezvolte capacitatea de exprimare, creativitatea, conducându-i astfel spre dezvoltare personală.
Astfel, în perioada ianuarie – martie 2016 Quilling by Monica desfășoară un nou parteneriat educațional cu Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila. Rezultatul, concretizat prin 40 de mini tablouri în arta quilling, piese lucrate de copii și asamblate de Monica Andrei vor fi donate Bibliotecii Județene. Tablourile vor avea teme și simboluri specifice primăverii – flori, fluturași, mărțișoare, daruri pentru mămici.
Pe 15 ianuarie cu fășiile de hârtie, cei mici au realizat fluturași – broșă mărțișor și au aflat despre modul miraculos al transformării omidei în fluture. La sesiunea din 30 ianuarie au fost realizate flori – broșă mărțișor, iar cei mici au ascultat legenda ghiocelului și a fost stabilit un nou record – 60 de copii au participat la atelierul găzduit de Secția Împrumut pentru copii. Ludotecă.
Următoarea întâlnire din cadrul acestui proiect va avea loc pe 13 februarie când vor fi confecționate din fâșiile de hârtiuțe colorate văzuțe pentru mame. “În cadrul atelierului copiii vor asculta povestea «Fetița cu chibrituri» de H. C. Andersen și vor cânta melodii dedicate mamei”, spune Monica Andrei.
Atelierul se va repeta pe 27 februarie, ocazie cu care copiii vor crea un mini tablou special pentru ziua mamei. La ultima întâlnire din cadrul acestui proiect, pe 5 martie, sub genericul “Suntem alături de cei dragi!”, copiii vor participa la atelierul de quilling alături de mamele lor cărora le vor dărui o parte din minunățiile realizate din suflet, cu propriile mânuțe. De altfel, tot atunci se va organiza și o expoziție cu lucrările realizate în tehnica quilling.
Proiectul urmărește dezvoltarea controlului activităților motrice fine ale elevilor care participă la aceste ateliere de quilling, crearea ocaziilor în care copiii să lucreze împreună, dezvoltarea gândirii creative prin metode și tehnici specifice de lucru, promovarea interesului pentru lectură, precum și dezvoltarea exprimării sentimentelor, eliminând tensiunile emoționale.
Teodora Soare