RSS
 

Călători pe mapamond

26 Sep

Ziua Mondială a Turismului este sărbătorită în fiecare an la 27 septembrie pentru a stimula conștientizarea comunității internaționale cu privire la importanța turismului și a valorii sale sociale, culturale, politice și economice.

Celebrarea la 27 septembrie a Zile Mondiale a Turismului a fost stabilită în cadrul sesiunii Adunării Generale a Organizaţiei Mondiale a Turismului din septembrie 1979, de la Torremolinos (Spania), zi în care se aniversează şi adoptarea statutului acestei organizații (1970).

Ziua Mondială a Turismului a fost sărbătorită prima oară în întreaga lume în anul 1980.Reprezentanţii Organizației Mondiale a Turismului (UNWTO) stabilesc o temă anuală de dezbatere şi o ţară gazdă în fiecare an, punând astfel în prim-plan probleme de actualitate. Anul acesta ceremoniile oficiale vor avea loc în Bali, Indonezia, iar tema aleasă este ”Regândind Turismul” (”Rethinking Tourism”).

Numărul sosirilor turistice internaționale a atins la începutul anului 2022 un nivel dublu față de anul 2021, depășind în anumite regiuni nivelurile pre-pandemice. Ridicarea ultimelor restricții de călătorie, pe lângă creșterea încrederii consumatorilor, au constituit motoarele cele mai importante ale redresării sectorului turistic aducând speranță și noi oportunități pentru milioane de oameni din întreaga lume.

În acest context este necesară regândirea modului în care facem turism. Asta înseamnă a pune pe primul loc oamenii și planeta și a aduce împreună guvernele, afacerile și comunitățile locale în jurul unei viziuni comune, în vederea dezvoltării unui sector turistic mai sustenabil, mai incluziv și mai rezilient.

Secția Împrumut pentru adulți a Bibliotecii Județene ”Panait Istrati” Brăila organizează în perioada 27 septembrie – 17 octombrie expoziția documentară intitulată ”Călători pe mapamond”, dedicată Zilei Mondiale a Turismului.

Expoziția este realizată de Silvia Iacob, bibliotecar.

 
No Comments

Posted in Diverse

 

Leave a Reply