RSS
 

Călătorii extraordinare – Omagiu lui Jules Verne

09 Feb

Jules Verne a lăsat în urma sa o operă plină de creativitate extraordinară, fiind unul dintre primii autori care au îmbinat cu succes literatura de aventuri cu cea science-fiction. Fiecare dintre noi, cei care am citit cu sufletul la gură romanele sale, ne-am întrebat uimiți de unde putea ști acest om cum arată un submarin, cum poți ajunge pe Lună, cum călătorești prin lume cu un balon sau cum ajungi în centrul pământului. El spunea cu toată seriozitatea: “studiez mai mult decât scriu”.

În opera sa se regăsesc lucruri care nu existau în acele vremuri, fiind realizate abia după 50 sau 100 de ani (elicopterul, submarinul, scafandrul autonom, zborul în spațiu), ceea ce îl face să fie mai mult decât un vizionar. Fie că s-au petrecut în realitate – pe apă, în aer sau pe uscat, fie doar în imaginație, călătoriile lui Jules Verne au fost, toate, înfăptuite cu acul busolei îndreptat mereu spre ziua de mâine, spre nemurire și tinerețe eternă.

La 190 de ani de la nașterea sa, Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila organizează expoziția documentară “Călătorii extraordinare” la parterul Secției Împrumut Adulți, care poate fi vizitată în perioada 8 – 23 februarie a.c. Expoziția este realizată de Doina Lalu, bibliotecar.

 
No Comments

Posted in Diverse

 

Leave a Reply