RSS
 

Călătorii în centrul gândirii – lansare de carte

26 Feb

Alexandru Vlad Ciurea, renumit medic neurochirurg, a lansat sâmbătă, 24 februarie, la Brăila cartea “Călătorii în centrul gândirii”.

Prof. Dr. Alexandru Vlad Ciurea este o somitate mondială în domeniul neurochirurgiei, intervenind cu succes în peste 20.000 de cazuri. A publicat 34 de cărți despre neurochirurgie, este co-autor în 21 de tratate și monografii neurochirurgicale și neurologice, a scris peste 180 de articole științifice tipărite în publicații medicale. Activează în numeroase asociații profesionale din țară și străinătate și a primit numeroase premii și distincții pentru activitatea științifică și publicistică.

Volumul “Călătorii în centrul gândirii” (consemnate de Tudor Artenie) a apărut la Editura Minerva, în 2016 și este o carte-interviu în care sunt relatate aspecte din viața și profesia lui Alexandru Vlad Ciurea. Cititorul găsește în paginile cărții numeroase dezvăluiri despre copilăria sa, școală și facultate, despre valorile în care a fost educat. Tot din carte aflăm despre poveștile de viață, suferință și vindecare spuse de pacienți, precum și opiniile autorului despre politică și situația neurochirurgiei românești.

Invitați să prezinte cartea au fost: dr. Delia Râşnoveanu- manager Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, prof. Mihai Dănuț și Prof. dr. Viorel Coman. În deschiderea evenimentului a vorbit Francisk Iulian Chiriac, președintele Consiliului Județean Brăila, iar lansarea a fost moderată de dr. Claudiu Eduard Brăileanu, șef serviciu în cadrul instituției gazdă.

Sala “Fănuș Neagu”, a Bibliotecii Județene Brăila, a fost neîncăpătoare pentru toți cei care și-au dorit să-l cunoască pe autor, în public fiind prezente numeroase cadre medicale.

În final, împărtășim cu dvs câteva sfaturi primite de la renumitul medic:
*Zâmbiți mult
*Nihil sine Deo (Nimic fără Dumnezeu)
*Să fim mândri că suntem români!

Laura Caplea

 
 

Leave a Reply