RSS
 

“Călătorii în centrul gândirii” – lansare de carte

20 Feb

Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila vă invită sâmbătă, 24 februarie 2018, ora 11.30, la lansarea volumului “Călătorii în centrul gândirii” (consemnate de Tudor Artenie),  autor Alexandru Vlad Ciurea. Volumul a apărut la Editura Minerva, în 2016 și este o carte-interviu în care sunt relatate aspecte din viața și profesia lui Alexandru Vlad Ciurea, renumit medic neurochirurg. Cititorul găsește în paginile cărții numeroase dezvăluiri despre copilăria sa, școală și facultate, despre valorile în care a fost educat. Tot din carte aflăm despre poveștile de viață, suferință și vindecare spuse de pacienți, precum și opiniile autorului despre politică și situația neurochirurgiei românești.

Prof. Dr. Alexandru Vlad Ciurea este o somitate mondială în domeniul neurochirurgiei, intervenind cu succes în peste 25.000 de cazuri. A publicat 33 de cărți despre neurochirurgie, este co-autor în 21 de tratate și monografii neurochirurgicale și neurologice, a scris peste 180 de articole științifice tipărite în publicații medicale.

Despre Prof. Alexandru Vlad Ciurea MD., PhD., MSc., Dr. h.c. Mult

Profesor de Neurochirurgie; Medic Primar Neurochirurg; Fondator al Centrului Național de Excelență în Neurochirugie; Președinte de onoare al Societății Române de Neurochirurgie; Președinte al Comisiei de Neurochirurgie din Cadrul Ministerului Sănătății din România.

Studii: 1976 – Doctor în științe medicale, specialitatea Neurochirurgie; 1979-Medic primar neurochirurg la Spitalul Clinic de Neurochirurgie „Dr. Gh. Marinescu”; 1997 – 2013- Șef al secției I Neurochirurgie în cadrul Spitalului Clinic „Bagdasar Arseni”; 1997-2005 – Manager al Spitalului „Bagdasar-Arseni”; 1997- prezent -Profesor de Neurochirurgie al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” Bucureşti;  2013- prezent – Șef Departament Neurochirurgie, Director Științific la Spitalul „Sanador” București.

Asociații profesionale: Membru în: Societatea Internațională de Neurochirurgie Pediatrică; Societatea Europeană de Neurochirurgie Pediatrică; Societatea Franceză de Neurochirurgie; Comitetul de NeuroReabilitare al WFNS; Ambasador al Congresului Chirurgilor Neurologici, SUA; Președinte al Societății Române de Neurochirurgie; Secretar General iar apoi Vice-Președinte al Euroacademia Multidisciplinaria Neurotraumatologica; Membru de Onoare al Comitetului Executiv al Asian Congress of Neurosurgical Societies, Japonia; Secretar, Membru fondator al Academia Multidisciplinaria Neurotraumatologica, Brescia, Italia; Vice-Președinte al WFNS, Maroc; Președinte al Societății de Neuro-Oncologie din România; Membru Internațional al Academiei Braziliene de Neurochirurgie; Membru al Academiei Oamenilor de Știință din România; Vice-Președinte al Academia Multidisciplinaria Neurotraumatologica, Cluj-Napoca; Membru al Academiei Române de Științe Medicale; Președinte al WFNS Nominating Committee,Boston; Vicepreședinte al Asociației Medicale din România; Membru de onoare al Societății Bulgare de Neurochirurgie; Invitat oficial pentru susținerea unor serii de conferințe la Congresul Internațional al Academiei de Neurochirurgie din Brazilia (iulie 2013).

Merite speciale și distincții: Brevet de invenție pentru Drena Unitub, o invenție larg folosită pe plan mondial pentru tratarea hidrocefaliei; Ordinul Național „Serviciu credincios”, în grad de Comandor (2000), acordat de Președintele României; Anatomia ascunsă din Opera lui Michelangelo, Certificat de Inovație înregistrat la OSIM; patru titluri de Doctor Honoris Causa (Universitatea Dunărea de Jos, Galați; Facultatea de Medicină „N. Testemitanu” Chișinău, Republica Moldova; Universitatea „Petre Andrei”, Iași; Facultatea de Medicină, a Universității Oradea); Șef al Comisiei de Neurochirurgie din Ministerul Sănătății; Premiu pentru „Inovație în predarea medicinii” la Gala Healthcare; Diploma et charta aureus a Academiei Oamenilor din Știință din România; Diplomă de Excelență pentru Cercetare în Alimentație acordată de UMF „Carol Davila” și de Sănătatea Media Group; Diplomă de Excelență pentru activitate științifică și publicistică în cadrul UMF, acordată de Jurnalul de Medicină și Viață, București; Medalia pentru Servicii Excepționale în domeniul sănătății publice acordată de Spitalul Militar; Diplomă de Excelență a Asociației Române a Medicilor pentru „Tratatul de Neurochirurgie”; Diploma de Excelență acordată de Asociația Română pentru protecția pacienților; Diploma de Excelență „Neurovasc” acordată de Congresul Internațional de Chirurgie Cerebrovasculară, Mumbai, India.

Laura Caplea,

bibliotecar

 
 

Leave a Reply