RSS
 

Caravana “Cu apele curate”

20 Apr

Pe 10 aprilie a fost lansată ℂ𝕒𝕣𝕒𝕧𝕒𝕟𝕒 ℂ𝕦 𝔸𝕡𝕖𝕝𝕖 ℂ𝕦𝕣𝕒𝕥𝕖 care își propune să parcurgă fluviul, timp de 10 zile, de la confluența acestuia cu Jiul și până la Galați. Caravana va străbate 531 de km și va carta zonele cu deșeuri aflate de-a lungul Dunării.

Scopul Caravanei îl reprezintă crearea unei conexiuni „pe apă” între toate comunitățile conectate la proiect, prin activități de evaluare calitativă a gradului de poluare cu plastic a malului stâng al Dunării și întâlniri cu membrii asociațiilor partenere și ai comunităților din localitățile de popas.

Grupul de Inițiativă Locală “Creionăm viitorul” vă invită să vă bucurați de popasul caravanei în Brăila luni, 18 aprilie, ora 17.30. Vom participa împreună la evenimentul comunitar ℙ𝔼𝕋𝕚𝕥𝕚𝕖 #𝕗𝕒𝕣𝕒𝕡𝕝𝕒𝕤𝕥𝕚𝕔 în fața la Administrația Parcului Natural Balta Mică a Brăilei, căreia îi suntem recunoscători pentru sprijinul acordat.

Vom avea sansa de a primi, la cald, impresiile echipajului de pe motovelier și de a lua parte la workshopul de scris petitii – context în care vom spori gradul de conștientizare a populației în legătură cu problemele de mediu, colectarea selectivă, impactul pe care fiecare cetățean îl are prin acțiunile/lipsa acțiunilor sale și modalitățile de implicare la nivel local.🎨📝𝘚𝘶𝘳𝘱𝘳𝘪𝘻𝘢 𝘴𝘦𝘳𝘪𝘪 𝘦𝘴𝘵𝘦 𝘢𝘥𝘶𝘴ă 𝘥𝘦 𝕔𝕒𝕣𝕚𝕔𝕒𝕥𝕦𝕣𝕚𝕤𝕥𝕦𝕝 Costel Pătrășcan, căruia îi suntem recunoscători pentru că a acceptat să ni se alăture și să dea petițiilor noastre cea mai originală și atractivă componenta vizuală, caricatura.

Împreună cu noi va fi si de această dată Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila, care ne va încânta cu o surpriză produsă prin colaborarea 𝕊𝕖𝕔𝕥𝕚𝕖𝕚 𝕡𝕖𝕟𝕥𝕣𝕦 𝕔𝕠𝕡𝕚𝕚 – 𝕃𝕦𝕕𝕠𝕥𝕖𝕔𝕒 𝕔𝕦 𝕄𝕒𝕜𝕖𝕣𝕤𝕡𝕒𝕔𝕖.

Întrucât numărul de locuri este limitat, vă rugăm să vă rezervați unul prin mesaj privat.

Programul “Cu Apele Curate” este o inițiativă “Mai Mult Verde” susținută de Lidl România. Strategia REset Plastic a Grupului Schwarz, din care retailerul face parte, cuprinde cinci zone de acțiune – de la evitarea folosirii plasticului în ambalaje și regândirea designului acestora, la reciclare și acțiuni de ecologizare, până la inovare și educare în domeniu.

Demersul “Cu apele curate” a fost inițiat în 2019 ca un apel la implicare în combaterea și prevenirea poluării cu plastic a apelor, adresat membrilor comunităților și autorităților publice din localitățile dunărene.

Doinița Stanciu, bibliotecar

 
No Comments

Posted in Diverse

 

Leave a Reply