RSS
 

Cartea săptămânii: “Paradis” de Abdulrazak Gurnah

22 Mar

“Respectă-te pe tine și ceilalți vor ajunge să te respecte. Acest lucru este valabil pentru noi toți, dar mai ales pentru femei. Acesta este sensul onoarei.” (Abdulrazak Gurnah – “Paradis”)

Scriitorul romanului “Paradis”, Abdulrazak Gurnah, originar din Tanzania, a câștigat Premiul Nobel pentru literatură în anul 2021.
Impresionantă împletire de Bildungsroman, roman istoric, roman de călătorii, roman de dragoste, “Paradis” etalează o lume extrem de complexă, în care se întrețes mituri și vise, și în același timp destul de complicată. Poetic, rafinat și senzual, romanul este o poveste din afara lumii, în care Yusuf, un copil de 12 ani, protagonistul romanului, este oferit zălog de tatăl lui unui negustor bogat până când banii oferiți prin camătă vor fi returnați.

Călătoria inițiatică a acestui copil în interiorul continentului african îl transformă într-un mic înțelept care observă lumea plină de superstiții și misticism și trage concluzii. Aura de mister a personajelor, magia și forța stilului scriitorului Abdulrazak Gurnah, fac din această poveste una cu tâlc și taine ca în 1001 de nopți.

Citiți-o și nu veți regreta!
Cartea se află în colecțiile noastre, iar disponibilitatea ei poate fi consultată în catalogul electronic al bibliotecii la adresa: https://www.bjbraila.ro

Doina Lalu, bibliotecar

 
No Comments

Posted in Diverse

 

Leave a Reply