RSS
 

Câștigătorii concursului BRĂILA – TRECUT, PREZENT ȘI VIITOR

22 Dec

Marți, 19 decembrie, la Biblioteca Județeană “Panait Istrati” a avut loc finala și premierea câștigătorilor la Concursul de cunoaștere locală “BRĂILA – TRECUT, PREZENT ȘI VIITOR”, ediția a III-a. Concursul a fost organizat în toate liceele de pe teritoriul județului Brăila, pentru elevii din clasele a IX-a – a XII-a. Bibliografia de concurs a putut fi studiată la Biblioteca Județeană precum și on-line pe pagina specială a concursului.

Echipele au fost formate din trei persoane, concursul a constat la fiecare etapa dintr-un set de întrebări notate de la 1 la 10 de către juriul alcătuit din profesori. În faza finală au ajuns primele trei echipe clasate în cadrul fiecărui centru de concurs.

Iată echipele câștigătoare:

Locul I
Echipa “TDI Iorga”: Radu Iulian, Coteț Tiberiu Marian, Vasile Paul David de la Lic. Teoretic “Nicolae Iorga”( prof. îndrumători: Andrășoae Mariana și Moraru Emelina). Fiecare membru al echipei a primit câte un laptop.

Locul II
Echipa “Turiști în vecinătatea trecutului”: Iuga Elena, Zafiu Marina, Borș Nicoleta de la Lic. “Gh. M. Murgoci” ( prof. îndrumător: Vlad Alina). Fiecare membru al echipei a primit câte o tabletă.

Locul III
Echipa “Istorici în devenire”: Munteanu Georgiana, Bogoiu Alexandra, Balaban George de la Lic. Nicolae Iorga ( prof. îndrumători: Andrășoae Mariana și Moraru Emelina). Fiecare membru al echipei a primit câte o tabletă.

Au moderat: Dragoș Adrian Neagu, director la Biblioteca Județeană ”Panait Istrati” și Mircea Ciucașu, director la Casa de Cultură a Municipiului Brăila. Premiile au fost înmânate de președintele Consiliului Județean Brăila – Francisk Iulian Chiriac și de Cătălin Canciu, inspector școlar general. De partea de logistică pentru buna desfășurare a concursului s-a ocupat Angela Chiriac, șef serviciu în cadrul Bibliotecii.

Organizatorii concursului au fost Biblioteca Județeană ”Panait Istrati”, Casa de Cultură a Municipiului și Inspectoratul Școlar Județean Brăila.

Laura Caplea

 
 

Leave a Reply