RSS
 

Cataloagele de bibliotecă – între nou și vechi

25 Mar

Vă mai amintiți de vechile cataloage de bibliotecă? Înainte de automatizarea bibliotecilor acestea erau instrumente foarte utile de organizare şi regăsire a informaţiilor despre colecţiile de documente.

Tranziţia de la catalogul clasic, redactat pe fişe bibliografice, la catalogul digital a fost posibilă în 1999, când brăileni au avut acces pentru prima dată la baza de date a Bibliotecii.

Acum, cu un simplu click, vă puteți conecta la catalogul electronic de oriunde vă aflați şi în orice moment al zilei, accesând site-ul instituției: https://www.bjbraila.ro/. Catalogul este ușor de utilizat și vă oferă informații despre existența și disponibilitatea documentelor din Bibliotecă. Acesta poate fi accesat și de la stațiile de auto-împrumut aflate la Secția Împrumut Adulți și în holul de intrare al clădirii noi.

Este bine să știți că, în calitate de utilizatori ai bibliotecii, aveți la îndemână o serie de servicii suplimentare prin contul online, care se obține de la Punctul de Înscriere. Beneficiile contului online sunt: puteți vedea ce cărți aveți în cont, faceți rezervări de carte și prelungiri, puteți scrie recenzii/păreri/recomandări despre cărțile citite, este util pentru accesarea diverselor dispozitive care utilizează tehnologia RFID cum sunt stațiile de auto-împumut.

Laura Caplea

 
No Comments

Posted in Diverse

 

Leave a Reply