RSS
 

Centrul Multicultural

17 Mar

Secţie modernă, Centrul Cultural American oferă alternativa lecturii în limba engleză printr-o colecţie valoroasă de volume din diferite domenii: cultură şi civilizaţie, istorie, geografie, filozofie, artă, economie, medicină, literatură, etc. Peste 8000 de volume stau pe rafturile acestei secții, realizate cu sprijinul Clubului Rotary din Brăila, Clubului Rotary din Newbury Park (U.S.A.) şi Consiliului Judeţean Brăila.

„Raftul american” – „American Shelf”a luat ființă în 2016 în cadrul Centrului Cultural American printr-o donație de cărți primite de la Ambasada SUA. „American Shelf” cuprinde lucrări de referință, literatură americană clasică și contemporană, materiale pentru învățarea limbii engleze și carte pentru copii.

Biblioteca Franceză “Ilarie Voronca” a luat ființă în cadrul Bibliotecii Județene Brăila în 2013, volumele fiind donate de Clubul “Lyon” din Franța. În cadrul acestei secții, care numără peste 5.000 de exemplare, se află și cărți în limbile italiană, germană, spaniolă și chineză. Cei interesați pot găsi cu uşurinţă aici cărţi din aproape toate domeniile.

Documentele aflate în acest compartiment sunt disponibile pentru împrumut la domiciliu, dar se pot consulta și pe loc.

Laura Caplea

 
No Comments

Posted in Diverse

 

Leave a Reply