RSS
 

Citim împreună 2020

05 Feb

5 februarie este Ziua Internațională a Cititului Împreună, prilej cu care la Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila a avut loc evenimentul “Să citim împreună cu scriitoarea Elisabeta Furtună”, cu participarea elevilor de la Liceul de Artă “Hariclea Darclee”.

Invitații au aflat de la Valentina Chiriac- șef birou, că multe dintre activitățile bibliotecii sunt adresate copiilor și au fost încurajați să ne viziteze cât se poate de des.

Cartea “B.A.S.M. – Vară la Bușteni” a fost prezentată în fața copiilor chiar de autoare, Elisabeta Furtună, povestindu-le că a fost realizată cu multă dragoste și din joaca ei cu cei trei nepoți. A urmat o scurtă scenetă adaptată după cartea prezentată, în interpretarea a patru elevi de la Liceul de Artă.

În ultima parte a întâlnirii copiii i-au pus o mulțime de întrebări autoarei, discutând apoi despre cărțile lor preferate din literatura română și străină. Cei mici au aflat că cititul le îmbogăţeşte imaginaţia, modul de a gândi şi de a simţi și că pot privi lumea prin ochii altor oameni. E ca şi cum ar trăi mai multe vieţi în acelaşi timp.
Coordonatorii evenimentului: prof. Letiţia Nicoleta Brânzia, Seciu Simona și Gaceu Săndița.

 
No Comments

Posted in Diverse

 

Tags:

Leave a Reply