RSS
 

Clubul de lectură a deschis paginile “Povestirilor din vremea dropiei…”

21 Mar

Cine credea că pofta pentru lectură vine după o anumită vârstă se înșeală. Dovada cea mai bună pentru a ne susține afirmația o constituie Clubul de lectură “În lumea cărților” care este găzduit, lunar, de Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila. Din acest club fac parte iubitori ai lecturii cu vârste cuprinse între 10 ani și 15 ani. Pasionații de lectură s-au întâlnit joi, 17 martie, la Mediateca Bibliotecii pentru a discuta pe marginea cărții lui Cătălin Lungu “Povestiri din vremea dropiei…”. 

1
De această dată alături de participanți a fost și Dan Bistricean, scriitor și membru al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Sud-Est care le-a vorbit celor prezenți despre autorul Cătălin Lungu și cartea sa, mai ales că el a fost prima persoană care a intrat în contact cu manuscrisul autorului atunci când a făcut corectura textului. 

2
Fiecare povestire a cărții a fost dezbătută, iar copiii ne-au surprins cu observațiile făcute. De asemenea am discutat puțin și despre simbolurile Brăilei prezentate în carte și pe care le putem regăsi și astăzi în peisajul brăilean. 

3
Următoarea întâlnire va fi pe 7 aprilie. Deja am stabilit ce anume citim împreună. Coordonatorii clubului sunt Roxana Neagu și Teodora Soare. Vă reamintim că membrii clubului se întrunesc o data pe lună pentru a dezbate cărțile propuse, altele decât cele din programa școlară. Ocazional, organizatorii își propun în cadrul acestui club și realizarea unor ateliere de scriere creativă coordonate de autori consacrați.

 

 

 
No Comments

Posted in Diverse

 

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply