RSS
 

Clubul de Robotică, Electronică, Programare şi Mecanică Brăila

03 Nov

 Clubul de Robotică, Electronică, Programare şi Mecanică s-a bucurat de mare interes din partea copiilor și părinților, astfel încât prima întâlnire, care s-a desfășurat sâmbătă, 28 octombrie, la sediul Bibliotecii a prilejuit întrevederea  profesorului Petru Dumitrache, coordonatorul Clubului, cu micii programatori. Acesta le-a explicat copiilor, dar şi părinţilor ce se va întâmpla la Cursul de Robotică şi de ce e bine să deprindem de mici astfel de aptitudini în domeniul STEM (Științe, Tehnologie, Inginerie, Matematică).

Toți participanții au primit ca temă pentru întâlnirea viitoare să se gândească, să scrie sau să schițeze o idee despre ce robot și-ar dori fiecare să realizeze, cu detalii despre domeniul în care ar fi util și ce rol ar avea robotul. Au vizionat câteva fotografii și video despre proiecte cu diferiți roboti, au conversat pe tema inteligenței artificiale, a tehnologiei moderne și a domeniilor în care roboții sunt utilizați. Cu această ocazie copiii au înțeles ca Robotica a evoluat datorită inovațiilor din ultimii ani în ce privește calculatoarele.

Următoarea întâlnire va fi sâmbătă, 11 noiembrie, timpul dintre cele două şedinţe fiind dedicat organizării atât de necesare unei bune desfăşurări ulterioare a activităţii clubului. Pe toţi cei interesaţi de această activitate îi invităm să înscrie în grupul FB: https://www.facebook.com/groups/roboticabraila/
Pe acest grup vom ţine legătura cu membrii în ceea ce priveşte toate întâlnirile şi evenimentele Clubului de Robotică.

 

Laura Caplea

 
No Comments

Posted in Cursuri

 

Leave a Reply