RSS
 

Cluburi la Bibliotecă 

08 Oct

Club de Robotică,  Electronică, Programare şi Mecanică

Atelierele sunt dedicate copiilor pasionați de inovaţia digitală şi Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor (IT&C) cu vârsta cuprinsă între 9-16 ani. Clubul se desfășoară la Makerspace și este coordonat de Ștefăniță Alecu și Silviu Gheorghe.

Quilling Paper Art – Arta rulării hârtiei

Întâlnirile au loc vinerea, din două în două săptămâni, între orele 16.00-18.00, la etajul I al Secției Împrumut Carte pentru Adulți. Coordonatorii activității sunt Valentina Chiriac, Șef Birou și Mihaela Lungu, bibliotecar.  Vă așteptăm să descoperiţi ce înseamnă quilling!

Atelier de cusături: Să învățăm să coasem!

Vă invităm să vă alăturați acestei activități plăcute și relaxante, care se desfășoară de două ori pe lună, sâmbăta,  între orele 10.00 – 12.00, la etajul I al Secției Împrumut Carte pentru Adulți. Atelierul este coordonat de Doina Lalu și Leta Răileanu, bibliotecari.

Club Kagami

Pasionații de literatură, cultură și artă japoneză sunt invitați să se alăture clubului „Kagami”, întâlnirile se desfășoară o dată pe lună, sâmbăta, la Sala „Vespasian Lungu”, et. 1. Coordonator: Camelia Aurelia Cherciu, bibliotecar.

 Istoria artei religioase

Proiect județean educațional care prezintă în linii generale istoria artei religioase și este destinat elevilor de gimnaziu și liceu. Atelierele sunt structurate în două părți: partea teoretică care cuprinde prezentări de filme realizate în tehnica digital storytelling și partea practică, care constă în realizarea unor obiecte cu teme religioase și motive populare. Întâlnirile sunt lunare,  sâmbăta și sunt coordonate de Camelia Aurelia Cherciu – bibliotecar.

Colorăm viața

Atelier dedicat copiilor cu CES (Cerințe educaționale speciale) și tulburări de limbaj, se desfășoară lunar și oferă copiilor posibilitatea să-și dezvolte încrederea în sine și independența. Activitățile urmăresc educarea capacității de acțiune și socializare, precum și adaptarea lor la mediul nou – spațiul bibliotecii. Cooronator: Camelia Aurelia Cherciu – bibliotecar.

Construim Împreună

Proiect educațional dedicat copiilor cu sindrom Down și autism organizat lunar cu sprijinul unei echipe care dorește să-i implice în activități de dezvoltare, cognitive și practice, menite să-i ajute pe acești copii cu nevoi speciale. Atelierele se axează pe jocuri de mișcare, socializare, încurajând creativitatea copiilor prin activități cum ar fi: lectura, desenul, jocuri educative, lucru manual, etc. Coordonator: Camelia Aurelia Cherciu – bibliotecar.

Biblio amici pentru bunici 

Proiect social care se adresează bătrânilor din Căminul Sfinții Apostoli ”Petru și Pavel”. Acțiunea are loc sub deviza ”și ei sunt ai noștri”, iar proiectul este realizat de Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila în parteneriat cu Asociația ”ART- TERAPIE. CES.AU”.  Pe lângă zâmbete și vorbe bune bunicii au posibilitatea de a participa la diverse activități recreative, care să le facă viața mai frumoasă (handmade, lectură, vizionări filme, spectacole etc). Activitățile au loc lunar și sunt coordonate de Camelia Aurelia Cherciu – bibliotecar.

Timpul Poveștilor

La Centrul Multifuncțional din Lacu Dulce se desfășoară săptămânal clubul de lectură “Timpul Poveștilor”, adresat copiilor din medii devaforizate, în special din comunitatea de romi.  Activitățile constau în sesiuni de lectură, jocuri de  comunicare, precum și o parte practică de realizare a unor semne de carte și desene ale personajelor din povești. Coordonator: Laura Caplea, bibliotecar.

Antrenăm inteligența la Cercul de șah ROCADA!

Copiii din ciclul primar care doresc să învețe șah sunt așteptați la bibliotecă în fiecare zi de marți, de la ora 17, la cursul gratuit organizat de Iulian Preda, instructor.

Atelier de cultură asiatică

Teo și Laur, doi tineri entuziaști pasionați de cultura asiatică, elevi la Colegiul Național “Gh. M. Murgoci”, vă invită în fiecare luni de la ora 17.00 la Mediatecă, la un atelier inedit despre tradițiile, istoria și obiceiurile popoarelor asiatice.

Clubul de vacanţă pentru copii şi adolescenţi

Oferta Bibliotecii pentru Clubul de vacanţă cuprinde:

*Ateliere creative (pictură, handmade, reciclare creativă, quilling, cusături, etc.)
* Activităţi în aer liber;
* Activităţi sportive;
* Ateliere pentru învăţarea limbilor străine și a instrumentelor muzicale.

Atelierele din cadrul Clubului se desfăşoară pe perioada vacanţei de vară și sunt susținute de profesori și instructori voluntari. Toate activităţile sunt gratuite, condiţia obligatorie fiind ca participanţii să aibă permis la Bibliotecă.

Grafică pentru copii

La Mediatecă se desfășoară de două ori pe lună, sâmbăta, atelierul de Grafică, unde copiii de peste 9 ani pasionați de desen sunt invitați să-și exerseze talentul sub îndrumarea Marilenei Ioanid, profesor și artist plastic brăilean.

Călătoria piticilor în țara uriașilor

Atelierul se desfășoară o dată pe lună și constă în vizionări de filme educative, discuții tematice și realizarea unor obiecte decorative. Coordonatoarele activității sunt prof. înv. preșcolar Vali Mihaela Mihalcea și Irina Ene, bibliotecar în cadrul secției Mediatecă.

Poveștile IEI – Atelierele sunt dedicate inițierii și exersării în meșteșugul coaserii unei ii și este destinat adulților. Activitatea are loc lunar și este coordonată de Corina Ciuraru, șef serviciu Automatizare. Tehnoredactare. Digitizare.

De vorbă cu psihologul 

Workshop de psihologie care abordează diferite teme de interes pentru societatea actuală, interactiv, lunar, coordonat de Luminița Filipoiu, psiholog și Adriana Mînzu, bibliotecar.

Împreună suntem BRAVO

Ateliere recreative, de socializare si relaxare, dedicate persoanelor adulte cu handicap din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Brăila, de 2 ori pe lună. Coordonator: Valentina Chiriac, șef birou.

Calm și Echilibru

Workshop de dezvoltare personală pentru promovarea unui stil de viață sănătos, în fiecare luni, de la ora 17.00 la Centrul de Instruire. Coordonator: Dionise Mocanu, specialist în activitatea de coaching.

Moara cu Cerneală

Clubul de lectură “Moara cu cerneală” este dedicat copiilor din clasele O-IV, se desfășoară bilunar la Ludotecă și este coordonat de prof. înv. primar Bianu Rodica, prof. înv. primar Iordan Angelica și Stanciu Doiniţa, bibliotecar. Dragi copii, noi încărcăm moara cu cerneală și vă așteptăm!

Grupul “Nino Nino”

În cadrul grupului se desfășoară activităţi cultural-artistice pentru copii: desen, muzică, teatru, spectacole, concursuri, comunicare, sesiuni de lectură, etc. Întâlnirile au loc la Ludotecă în fiecare vineri și sâmbătă, activitatea făcând parte din proiectul “Zâmbetul uneşte”, iniţiat de Asociaţia Culturală “Leviathan” la Bibibliotecă.

Călători pe mapamond

Atelierul de geografie distractivă se adresează copiilor de 8-12 ani și se desfășoară de 2 ori pe lună, vinerea de la ora 17,  la Secția Împrumut Adulți. Coordonator: Silvia Iacob, bibliotecar.

Trupa de teatru pentru copii “Stelele”

Teatru, lectură și joc – iată instrumente excelente pentru a dezvolta creativitatea si personalitatea copilului. Grupa de teatru se întâlnește la Ludotecă, în fiecare luni de la ora 17, unde sub îndrumarea actorului Dan Mecu copiii fac repetiții pentru a susține ulterior spectacole în fața publicului.

Ateliere ocupaționale Penitenciar

Activități recreative și handmade, care vizează facilitarea reintegrării sociale a persoanelor care execută sancţiuni privative de libertate în Penitenciarul Brăila. Coordonator: Valentina Chiriac, Șef Birou.

Mici întâmplări între cuvinte

Întâlniri lunare dedicate copiilor de la Complexul de servicii „Pescărușul” în cadrul cărora se desfășoară sesiuni de lectură și activități practice. Proiectul face obiectul parteneriatului dintre Biblioteca Județeană și D.G.A.S.P.C. Brăila. Coordonator: Elisaveta Drăghici, bibliotecar.

Atelierul de Artă Fotografică

Unii dintre cei mai buni fotografi profesioniști din Brăila vor fi prezenți la bibliotecă în fiecare sâmbătă, de la ora 11.00, pentru a împărtăși cu voi câteva dintre secretele tehnicii și artei fotografice. Vârsta minimă este de 14 ani, întâlnirile se desfășoară la sala Panait Istrati, et 3.

Atelier de Caligrafie (de la 1 noimbrie 2019)

Săptămânal se desfășoară la Centrul Multilingv atelierul de Caligrafie pentru copiii de 6-8 ani. Coordonator: Mara Lorina Ionașcu, restaurator și Ana-Maria Florică, bibliotecar.

Dance 60+

Seniorii activi sunt invitați la o porție de bună dispoziție, socializare și un strop de sănătate prin mișcare. Întâlnirile au loc în fiecare miercuri, de la ora 10, la Sala Fănuș Neagu. Coordonator: dr. Claudiu Brăileanu, șef serviciu.

Eu, tu, noi și cancerul

Grup suport pentru persoanele diagnosticate cu cancer și familiile acestora; întâlniri lunare coordonate de Raluca Panait, psiholog. Cei interesați să participe la acest program vor fi sprijiniți de oameni cu pregătire profesională remarcabilă, dar și de persoane aflate în aceeași situație.

Din 2010 funcţionează în cadrul Bibliotecii Trupa de teatru pentru seniori Ambiţioşii, coordonată de dr. Eduard Claudiu Brăileanu, șef serviciu Relații Publice. Aceştia se întâlnesc săptămânal şi fac repetiţii la piese de teatru, pe care apoi le prezintă în faţa publicului.  Pe lângă aceste programe mai funcţionează şi Clubul Seniorilor, unde aceştia vizionează filme la cerere sau organizează diverse activităţi.

Cenaclul Panait Istrati, înfiinţat în cadrul Bibliotecii în 2012, promovează creaţia literară locală şi dezbaterile culturale, membrii clubului întâlnindu-se o dată pe lună.

Detalii și înscrieri: Biblioteca Județeană Panait Istrati Brăila, Biroul de Înscriere, parter, 0239/611292.

Toate activitățile sunt gratuite. Vă aşteptăm!

 
No Comments

Posted in Diverse

 

Leave a Reply