RSS
 

Cluburi la Bibliotecă 2017-2018

24 Oct

 

Coder Dojo

Echipa Coder Dojo Brăila își dorește să creeze un mediu inspirațional și primitor pentru copiii participanți (9 – 17 ani), unde aceștia să poată învăța programare, să dezvolte site-uri web, aplicații, programe și jocuri prin sesiuni regulate desfășurate în afara programului școlar. Întâlnirile sunt lunare, sâmbăta și sunt coordonate de Ovidiu Iosif și Ștefan Dragu, mentori voluntari și membrii Asociației brăilene „Dumitru Ionescu”.

Club de Robotică, Programare, Electronică şi Mecanică

Atelierele sunt dedicate copiilor pasionați de inovaţia digitală şi Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor (IT&C) cu vârsta cuprinsă între 9-16 ani. Se lucrează sub coordonarea unui specialist cu rezultate deosebite în acest domeniu, Conf. Dr. Ing. Petru Dumitrache, profesor la Facultatea de Inginerie şi Agronomie Brăila, Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi.

În lumea cărților

În lumea cărților este un club de lectură adresat celor care vor să descopere textele literare și din perspectiva celorlalți, împărtășind păreri și viziuni. Condiții de participare: vârsta cuprinsă între 11 și 18 ani.  Membrii clubului se vor întruni o dată pe lună pentru a dezbate cărțile propuse, altele decât cele din programa școlară. Ocazional, organizatorii își propun în cadrul acestui club și realizarea unor ateliere de scriere creativă coordonate de autori consacrați. Activitatea este coordonată de colega noastră Roxana Neagu.

Young Challenge Writers – Atelier de creație literară

Dacă ai talent și imaginație și dacă ai o poveste de spus, alătură-te echipei „Young Challenge Writers”. Într-un spațiu al cărților vom povesti, vom scrie și vom imagina o lume captivantă, generând suspans, evitând clișeele, urmărind un fir narativ coerent și construind personaje credibile. Textele finale vor fi publicate sub un pseudonim colectiv pe platforma Wattpad. Atelierul este coordonat de Gabriela Popescu și Mihaela Lungu, bibliotecari.

Clubul lui Prichindel

De la bune maniere, lectură, experimente haioase și până la jocuri de rol, Clubul lui Prichindel  este locul ideal unde cei mici (5-12 ani) învăță lucruri interesante și își fac noi prieteni. Creativitatea copiilor este sporită prin jocuri, poveşti și dialog, încurajându-i să se exprime liber, să-şi dezvolte încrederea în sine şi optimismul. Clubul este coordonat de Monica Ionescu, bibliotecar și se desfășoară bilunar, vinerea, de la ora 17.00.

 Să descoperim lumea animalelor

Puștii cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani se reunesc o dată pe lună pentru o fascinantă incursiune în lumea animalelor domestice și sălbatice.  În cadrul atelierului au loc prezentări interactive, jocuri și concursuri. Activitatea este coordonată de Adriana Ștefania Mînzu, bibliotecar.

 Quilling Paper Art – Arta rulării hârtiei

Întâlnirile au loc vinerea, din două în două săptămâni, între orele 16.00-18.00, la etajul I al Secției Împrumut Carte pentru Adulți. Coordonatorii activității sunt Valentina Chiriac, Șef Birou Relații cu Publicul și Mihaela Lungu, bibliotecar.  Vă așteptăm să descoperiţi ce înseamnă quilling!

Atelier de cusături: Să învățăm să coasem!

Vă invităm să vă alăturați acestei activități plăcute și relaxante, care se desfășoară de două ori pe lună între orele 10.00 – 12.00, la etajul I al Secției Împrumut Carte pentru Adulți. Atelierul este coordonat de Doina Lalu și Leta Răileanu, bibliotecari.

Atelier de geografie: Călători pe mapamond

 Îi invităm pe copiii de 9-12 ani  să participe la Atelierul de geografie „Călători pe mapamond”. Se lucrează cu hărți, imagini și jocuri interactive, astfel încât noțiunile de geografie sunt reținute mult mai ușor de către copii. Coordonatorul atelierului este bibliotecara Silvia Iacob. Întâlnirile sunt bilunare, sâmbăta, în intervalul orar 10.00 -12.00.

Club Kagami

Pasionații de literatură, cultură și artă japoneză sunt invitați să se alăture clubului „Kagami”, întâlnirile se desfășoară o dată pe lună, sâmbăta, de la ora 11.30, la Sala „Vespasian Lungu”, et. 1, a Bibliotecii Județene Brăila. Scriitoarea Veronica Teodoru coordonează activitățile, alături de Camelia Aurelia Cherciu, bibliotecar, împărtășind celor prezenți din tainele realizării unei specii literare aparte – haiku.

 Istoria artei religioase

Atelierul prezintă în linii generale istoriei artei religioase și este destinat elevilor de gimnaziu și liceu. După partea teoretică, participanții realizează în diferite tehnici și cu diverse materiale lucrări individuale reprezentând imagini iconografice. Întâlnirile sunt lunare,  sâmbăta și sunt coordonate de Camelia Aurelia Cherciu – bibliotecar.

Colorăm viața

Proiect educațional dedicat copiilor cu CES (Cerințe educaționale speciale) și tulburări de limbaj, se desfășoară lunar și oferă copiilor posibilitatea să-și dezvolte încrederea în sine și independența. Activitățile urmăresc educarea capacității de acțiune și socializare, precum și adaptarea lor la mediul nou – spațiul bibliotecii. Echipa de proiect este alcătuită din Gabriela Satală – profesor logoped, Rodica Neofit -psihopedagog, Florentina Hornea – profesor itinerant, Săndica Cărbunaru – profesor itinerant și Camelia Aurelia Cherciu – bibliotecar.

Biblio amici pentru bunici

Proiectul social „Biblio-amici pentru bunici” se adresează bătrânilor din Căminul Sfinții Apostoli ”Petru și Pavel”. Acțiunea are loc sub deviza ”și ei sunt ai noștri”, iar proiectul este realizat de Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila în parteneriat cu Asociația ”ART- TERAPIE. CES.AU”.  Pe lângă zâmbete și vorbe bune bunicii au posibilitatea de a participa la diverse activități recreative, care să le facă viața mai frumoasă (handmade, lectură, vizionări filme, etc). Activitățile au loc lunar și sunt coordonate de Camelia Aurelia Cherciu – bibliotecar.

 Tales & Tails – Hairstyling – Arta impletirii părului

Atelierul se desfășoară bilunar, sâmbăta, între orele 13:30 – 15:30 la sediul central al institutiei. Sunt așteptati să se înscrie cei cu vârsta minimă de 12 ani, pasionați de hairstyle și deschiși către nou. Atelierul este coordonat de colega noastră, Adriana Antipov și de voluntara Camelia Antiopov.

Origami

Cei care vor să petreacă împreună cu noi timpul liber în mod cât mai plăcut sunt așteptați la Atelierul de Origami pentru a descoperi frumusețea acestei arte! Întâlnirile au loc bilunar, sâmbăta, între orele 10.00 – 12.00 și sunt coordonate de de colegele noastre Gabriela Popescu și Carmen Damian.

Ateliere Digital Storytelling

Organizăm lunar sesiuni gratuite de instruire în tehnica poveștilor digitale, participanții având posibilitatea să creeze propriul material audio-video pe bază de: testimoniale, video sau fotografii despre valori culturale, profesie, hobby, etc. Coordonatori: Laura Caplea, bibliotecar și Dana Stăncescu, sociolog.

Armonia culorilor și formelor

Atelier de pictură destinat copiilor, are loc săptămânal la Centrul Multilingv al Bibliotecii.

Coordonator: Mara Croitoru, conservator.

Clubul de vacanţă pentru copii şi adolescenţi

Oferta Bibliotecii pentru Clubul de vacanţă cuprinde:

*Ateliere creative (pictură, handmade, reciclare creativă, quilling, cusături, etc.)
* Activităţi în aer liber;
* Activităţi sportive;
* Ateliere pentru învăţarea limbilor străine și instrumentelor muzicale.

Atelierele din cadrul Clubului se desfăşoară pe perioada vacanţei de iarnă şi vară și sunt susținute de profesori și instructori voluntari. Toate activităţile sunt gratuite, condiţia obligatorie fiind ca participanţii să fie înscrişi la Bibliotecă.

Media Club: Cultura prin imagine

Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” organizează Media Club: Cultura prin imagine la Mediatecă de marţi până vineri, între orele 12-14. Activitatea Clubului constă în vizionări de filme documentare, artistice, istorice, piese de teatru şi se adresează tuturor categoriilor de vârstă. Activitatea clubului este anunţată la fiecare început de lună la Mediatecă.

Poveștile IEI

Atelierele sunt dedicate inițierii și exersării în meșteșugul coaserii unei ii și este destinat adulților. Activitatea are loc lunar și este coordonată de Corina Ciuraru, șef serviciu Automatizare. Tehnoredactare. Digitizare.

Din 2010 funcţionează în cadrul Bibliotecii Trupa de teatru pentru seniori Ambiţioşii, coordonată de dr. Eduard Claudiu Brăileanu, șef serviciu Relații Publice. Aceştia se întâlnesc săptămânal şi fac repetiţii la piese de teatru, pe care apoi le prezintă în faţa publicului.  Pe lângă aceste programe mai funcţionează şi Clubul Seniorilor, unde aceştia vizionează filme la cerere sau organizează diverse activităţi.

Cenaclul Panait Istrati, înfiinţat în cadrul Bibliotecii în 2012, promovează creaţia literară locală şi dezbaterile culturale, membrii clubului întâlnindu-se o dată pe lună.

Detalii și înscrieri: Biblioteca Județeană Panait Istrati Brăila, Biroul de Înscriere, parter, 0239/611292.

Toate activitățile sunt gratuite. Vă aşteptăm!

 
 

Leave a Reply