RSS
 

COLECȚIONARUL și alte povestiri stranii

30 Jun

În după-amiaza zilei de miercuri, 28 iunie, am avut bucuria să găzduim lansarea cărții ”COLECȚIONARUL și alte povestiri stranii” scrisă de Mircea Cărbunaru. Evenimentul a fost organizat de Editura UP în colaborare cu Biblioteca Judeţeană “Panait Istrati” Brăila și s-a desfășurat în Spațiul Cultural ”Dunărea”.

Invitați să prezinte cartea au fost: scriitoarea Oana Arion, director la Editura UP și scriitorul Mihai Vintilă. A moderat: Dragoș Adrian Neagu, directorul Bibliotecii.

Despre cartea sa autorul spune că ”este un volum de povestiri cu osatură science-fiction şi accente de distopie. Povestirile sunt conectate la teme extrem de actuale: pandemia, războiul, schimbările climatice, dar cea mai importantă este raza de speranţă care poate fi regăsită printre rânduri; o fantă de lumină care răzbate timidă printre angoasele speciei noastre. Speranţa nu vine din neant, ea se construieşte din însăşi esenţa noastră umană, dacă vrem cu adevărat să salvăm această lume… Sunt crâmpeie de realitate strecurate cu abilitate printre pasaje de ficţiune pură, specifice genului science-fiction. Închei cu o invitaţie la lectură considerând că citirea Colecţionarului… este un timp câştigat pentru cititor, pentru dorinţa sa de cunoaştere şi autocunoaştere. Mai mult, cartea se citeşte uşor, construită voit cu o scriere fluidă, uşor de lecturat şi de asimilat.”

Vă amintim că Mircea Cărbunaru este unul dintre promotorii literaturii SF la Brăila încă din anii ’90, fiind autor, antologator și coordonator de cenaclu. Și-a început activitatea publicistică prin textele publicate în Almanahul Anticipaţia, Revista CPSF Anticipaţia şi alte suplimente SF active între 1990 şi 2002 și ca membru marcant al Cenaclului SFera Brăila. În prezent este realizatorul Fanzinului ArtZONE S.F din Brăila, unde puteți citi literatură şi creaţie Science-Fiction&Fantasy.

Activitatea Cenaclului ArtZONE SF din Braila poate fi văzută aici: https://www.facebook.com/groups/ArtZONE.SF, iar Fanzinul Nr.3/2022 poate fi citit accesând următorul link: https://drive.google.com/…/1L3539sLbFanPtAsOhJE…/view…

Laura Caplea

 
No Comments

Posted in Diverse

 

Leave a Reply