RSS
 

Cum se spune o poveste? Atelier de storytelling pentru adulți

15 Feb

Joi, 14 februarie 2019 (fără vreo intenție de a rivaliza cu Ziua Îndrăgostiților), în sala ”Fănuș Neagu” a Bibliotecii Județene ”Panait Istrati” Brăila a avut loc prima întâlnire a cursului ”Cum se spune o poveste? Atelier de storytelling pentru adulți”, din cadrul proiectului ”Fabrica de povești. Proiect intergenerațional”, finanțat prin Programul Eramus+.

Prima parte a cursului a fost destinată, în mod firesc, cunoașterii participanților, a obiectivelor și nevoilor acestora în materie de storytelling. Cele 23 de persoane participante, constituind prima serie a atelierului, au aflat detalii despre proiect și despre obiectivele acestuia. Elementul teoretic fundamental al întâlnirii a fost ”Pregătirea poveștii”, insistându-se asupra structurii unei povești ce urmează a fi transmisă în fața unui public adult.
Și cum teorie fără practică nu se poate, participanții au avut ocazia să urmărească o poveste filosofică: ”Orbii și elefantul”, ce face parte din tradiția indiană.

Grupa I a atelierului se va întâlni în datele de marți, 19 și 26 februarie, precum și 12 martie.
Grupa a II-a va avea întâlnirile în zilele de luni și joi, după următorul program: 18, 21, 25 și 28 februarie. Managerul proiectului este dr. Eduard Claudiu BRĂILEANU, șef serviciu ”Relații cu Publicul” în cadrul Bibliotecii.

 
No Comments

Posted in Cursuri

 

Leave a Reply