RSS
 

Dacă penița îți cere să scrii, este bine să o asculți

05 Jan

Până unde merge iubirea pentru scris și care sunt etapele de parcurs pentru a afla dacă ești talentat? Iată un material care încearcă să răspundă la aceste întrebări.

Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila a lansat un proiect destinat tinerilor (în special liceenilor) intitulat „Arta de a scrie”, cu scopul de a încuraja această categorie să se alăture zonei de creație literară locală, precum și de a cultiva gustul pentru literatură și de a șlefui talentul. Lărgirea orizontului cultural al tinerei generații este o preocupare constantă a bibliotecii, proiectul fiind deschis tuturor tinerilor din Brăila dornici să scrie ori doar să exploreze această zonă. Un alt obiectiv urmărit este acela de a facilita redescoperirea unor autori mai puțin prezenți în programa școlară, cu scopul de a lărgi orizontul cultural și de a aprofunda și crea un substrat solid în activitatea proprie. Promovarea culturii locale și naționale, prin invocarea personalităților, a creațiilor lor, a mediului în care acestea s-au format completează oferta noastră. Finalul proiectului se va materializa prin editarea unei publicații cu cele mai reușite creații ale membrilor atelierului, oferind mijlocul de promovare a talentelor. Mai multe puteți citi la pagina 44 din nr. 5 din 2016 al revistei „Ex Libris”, ce se poate regăsi pe site-ul bibliotecii: http://www.bjbraila.ro/bjpi3/wp-content/uploads/2016/11/Ex-Libris-2016-website.pdf

Cum a fost la lansarea publicației, cine sunt autorii și care sunt textele realizate de fiecare în parte aflați dintr-un nou material publicat în revistă “Ex Libris”, nr. 6/2016 care se va lansa în curând.

 
No Comments

Posted in Diverse

 

Tags: , , , ,

Leave a Reply