RSS
 

Deschiderea oficială BIBLIOPUNCT

24 Aug

Astăzi, 23 august, la împlinirea celor 140 de ani de la înființarea bibliotecii publice la Brăila, ne bucurăm să vă prezentăm cele două filiale neasistate denumite BIBLIOPUNCT – stații de împrumut cărți, amplasate pe Faleza Dunării și în Parcul Monument.

În prezența oficialităților de la Primărie și Consiliul Județean Brăila a fost deschis Bibliopunctul amplasat în zona scenei de pe Faleză. Cu ajutorul acestor echipamente moderne aducem cărțile și serviciile Bibliotecii mai aproape de brăileni, utilizatorii noștri având posibilitatea de a împrumuta și returna documente doar pe baza permisului de bibliotecă. Acest serviciu nou este posibil datorită tehnologiei RFID (Identificarea prin Radio Frecvență), care permite o serie de activități de tip auto-servire, fiind o premieră nu numai pentru România ci și pentru Europa.

Pe rafturile Bibliopunctului se află o selecție de cărți destinate lecturii de vacanță, de petrecere a timpului liber. Rafturile nu conțin cărți din alte domenii, acestea se găsesc la sediul central din Piața Poligon nr.4.

Stațiile neasistate de împrumut cărți au fost realizate în cadrul Proiectului european “Sistem modern și inovativ constituit dintr-un spațiu modern de valorificare a identității locale în zona pescărească Brăila”.

Laura Caplea

 
No Comments

Posted in Diverse

 

Leave a Reply