RSS
 

Despre literatură cu umor și onestitate – Radu Paraschivescu

05 May

A terminat facultatea la secția engleză – franceză, a fost profesor, bibliotecar și documentarist. Radu Paraschivescu este prozator, traducător, jurnalist, redactor de carte, cunoscut pentru emisiunile de televiziune prin intermediul cărora semnala greșelile gramaticale frecvente și explica care sunt variantele corecte de folosit în diverse fraze.

A tradus 60 de cărți din limbile engleză și franceză, autori diferiți, fiind traducător și coautor a două titluri importante din literatura sportivă. De altfel este o figură care se remarcă pentru colaborările avute cu ziare și reviste din România, din lumea sportului, cât și din zona culturală.

Din anul 2000 până în prezent, Radu Paraschivescu a publicat numeroase cărți, dar și texte în volume colective.

În ianuarie 2020 a fost decorat cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, Categoria „Literatură”.

Volumul de debut „Efemeriada”, dar și alte cărți scrise de Radu Paraschivescu disponibile pentru public, spre împrumut, la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila se regăsesc în catalogul electronic – https://toread.bjbraila.ro/opac și vor putea fi împrumutate când activitatea cu publicul se va relua. 

Vă reamintim că Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila continuă tradiția, oferind servicii noi, exclusiv online. Pentru că ne dorim să vă aducem în atenție informații corecte, vă propunem o listă de resurse electronice atât în limba română, cât și în engleză, destinate copiilor, tinerilor și adulților: https://www.bjbraila.ro/informatideacasa/

Teodora Soare

 
No Comments

Posted in Diverse

 

Leave a Reply