RSS
 

Din lumea necuvântătoarelor

02 Oct

În perioada 5 -22 octombrie 2020 Secția Împrumut Carte pentru Adulți a Bibliotecii Județene “Panait Istrati” Brăila organizează o expoziție documentară dedicată Zilei Mondiale a Animalelor (4 octombrie). Expoziția intitulată “Din lumea necuvântătoarelor” conține volume aflate în colecțiile bibliotecii.

În fiecare an, pe data de 4 octombrie sărbătorim Ziua Internațională a Animalelor, atunci când se comemorează și ziua Sfântului Francisc din Assisi (1181-1226), ocrotitorul animalelor, despre care legenda spune că putea să vorbească cu animalele.

Ideea Zilei Mondiale a Animalelor a aparținut lui Heinrich Zimmermann, scriitorul și editorul german al revistei “Omul și Câinele”. El a organizat pentru prima dată Ziua Mondială a Animalelor la Berlin, în 24 martie 1925. Ulterior, în 1929, a mutat-o pe 4 octombrie. La început, evenimentul era marcat în: Germania, Austria, Elveția și Cehoslovacia. În mai 1931, la un congres al organizațiilor mondiale de protecție a animalelor, la Florența, Zimmermann a propus ca evenimentul să se desfășoare, în fiecare an, peste tot în lume, la data de 4 octombrie, propunere ce a fost acceptată în unanimitate.

Ziua Mondială a animalelor are scopul de a promova drepturile, dar și bunăstarea tuturor animalelor, sălbatice, domestice, cu stăpân sau fără.

Ziua Mondiala a Animalelor este sărbătorită în diferite moduri în fiecare țară, însă ce au toate țările în comun este creșterea nivelului de empatie și conștientizare al oamenilor, care să înțeleagă că sunt capabili să creeze o lume mai bună, în care animalele să fie respectate și recunoscute ca ființe simțitoare.

Expoziția este realizată de Florentina Petcu, bibliotecar.

 
No Comments

Posted in Diverse

 

Leave a Reply