RSS
 

DIN REVISTE ADUNATE

03 Dec

“IOANA”, lansată în 1999, este cea mai iubită revistă de femei din România. Cititoarele găsesc în ea întreg universul lor: modă, cosmetică, coafură, stil de viață sănătos, rețete gastronomice, medicină, horoscop, turism intern și internațional. Răsfoind filele acestei reviste am descoperit lucruri mai mult sau mai puțin știute de unii dintre noi.

ȘTIAȚI CĂ…?

MUZEUL NAȚIONAL AL HĂRȚILOR ȘI CĂRȚII VECHI este singura instituție culturală de acest gen din România și printre puținele din lume? Acesta se află într-o casă venețiană din Cartierul Dorobanți. Colecția cuprinde aproximativ o mie de hărți, litografii și gravuri din perioada secolelor XVI-XX.

Casa memorială „ION MINULESCU ȘI CLAUDIA MILLIAN” nu este un muzeu ca oricare altul, ci o casă cu caracter memorial? Aici a locuit Ion Minulescu împreună cu Claudia, soția sa, și fiica, Mioara. Aceasta din urmă a donat locuința, iar dorința sa a fost aceea de a nu se pune cordoane și etichete obiectelor, ci să rămână așa, ca și când ar aștepta oaspeții la un ceai. Această casă a fost deschisă publicului încă din timpul vieții ei. Vizitatorii puteau veni și erau ghidați chiar de ea.

Librăria LELLO E IRMÃO este cea mai frumoasă din lume? Aceasta este un loc de întâlnire pentru marii gânditori, artiști sau scriitori portughezi, având un vast program cultural. Asocierea cu povestea lui Harry Potter, aduce mulți turiști la această librărie din centrul orașului Porto. Autoarea, J.K. Rowling, a lucrat în acest oraș ca profesoară de limba engleză. Frecventând librăria, s-a inspirat pentru a crea în cuvinte celebra bibliotecă din Hogwarts. Uniforma elevilor la școala de magie au fost inspirate de cele ale studenților Universității din Porto care se află în apropierea librăriei.

Anul acesta GARFIELD, haioasa pisică din desene animate, a împlinit vârsta de 42 de ani? Creatorul seriilor desenate este Jim Davis. Inspirația s-a datorat pisicuței lui, o felină grăsuță și simpatică. Motanul roșcovan a fost lansat pe 19 iunie 1978 și deține recordul mondial Guinness pentru cea mai longevivă bandă desenată din lume.

Sursa: “IOANA”, București : Burda România, nr. 8 și 9, 2020. Colecția din anul în curs o puteți găsi la Sala de Lectură a bibliotecii județene.

Rubrică întocmită de Carmen Damian, bibliotecar.

 
No Comments

Posted in Diverse

 

Leave a Reply