RSS
 

Dunărea – între natură și plastic

15 Mar

Pe 14 martie am sărbătorit Ziua Râurilor, iar pe 22 martie – Ziua Mondială a Apei. Ne propunem să celebrăm apele de lângă noi, în cazul nostru Dunărea, iar Programul ,,Cu apele curate“ inițiat de Asociația Mai Mult Verde și Lidl România, cheamă oamenii la acțiune pentru a curăța deșeurile din ape și de pe maluri.

Expoziția de fotografie “Dunărea – între natură” și plastic poate fi vizionată între 15-22 martie 2021, în intervalul orar 8-19, în holul de intrare al bibliotecii.

Fotografiile realizate de Vlad Bâscă au fost expuse pentru prima dată în cadrul Festivalului Internaţional de Film despre mediu și oameni – “Pelicam”, ediția 2019, Tulcea și reprezintă imagini dintr-o tabăra de curățenie organizată în Delta Dunării, unde 100 de voluntari au reușit să strângă 5 tone de deșeuri de pe Insula Sacalin și de pe plajele localității Sfântu Gheorghe.

Pelicam (https://www.facebook.com/PelicamIFF/) vine și cu două provocări speciale pentru brăileni:

1. Adoptă o porțiune de mal! Dacă într-una dintre aceste zile îți petreci timpul liber pe malul apei – o plimbare, un picnic sau o excursie cu bicicletele – rezervă un sfert de oră pentru a îngriji acest loc! Vei avea un extra sentiment de bine, îi vei inspira peoamenii din jur, iar pe viitor vei reveni cu drag. Pentru început, colectează deșeurile abandonate în zonă, evitând astfel ca acestea să ajungă în apă! ♻️

2. Trimite fotografii cu locul “tău” înainte și după igienizare pe adresa de e-mail: cuapelecurate.turnumagurele@gmail.com sau postează pe pagina ta de Facebook cu tag “Cu apele curate – Turnu Măgurele”, iar noi te vom surprinde cu un set de obiecte eco-friendly, pentru a-ți continua demersul!

 
No Comments

Posted in Diverse

 

Leave a Reply