RSS
 

Easy Knowledge – metode creative pentru educația adulților

09 Nov

A 2-a zi de prezentări în cadrul Proiectului Erasmus desfășurat la Biblioteca Județeană Brăila a adus în atenția partenerilor din Bulgaria, Polonia, Letonia și Turcia diverse aspecte instituționale și legale ce țin de educația adulților. De asemenea, s-au prezentat modele de bună practică si metode creative de lucru cu adulții la nivelul fiecărei țări partenere. Întâlnirea de la Brăila a fost productivă, participanții stabilind responsabilitățile fiecărui partener și calendarul activităților pentru toată durata proiectului de 18 luni.

Vă reamintim că Proiectul Easy Knowledge se adresează personalului care lucrează cu adulți din medii sociale defavorizate. Pe parcursul celor 18 luni partenerii de proiect vor realiza si testa un manual care sintetizeaza cadrul institutional si legal al educatiei adultilor, exemple de bună practică și metode creative de lucru cu adulții mai puțin pregătiți de pe teritoriul proiectului.

Proiectul este finanțat prin Erasmus+ Parteneriate Strategice – educatia adultilor, administrat de Agentia Natională a Republicii Letone reprezentată de Megija Kaleja. Coordonator pentru România este Viorica Alexandru, președinte Asociația Initiativa Cetățenilor Seniori.

Initiativa Cetatenilor Seniori propune un stil de viata activ-creativ petru seniori. Asociatia utilizeaza experienta de viata si expertiza profesionala a acestora in proiecte educationale, civice si socio-culturale dedicate tuturor categoriilor de vârstă. Din 2013 până în prezent a realizat 5 proiecte cu finantare europeana si a contribuit la biblioteca de resurse europene cu acces liber pentru voluntariat, invatare interculturala, protectia mediului, educatie on-line, promovarea creativitatii si a comptetitiei in actiunile comunitare, dezvoltare personala si profesionala a tinerilor și adulților.

 

Laura Caplea

 
 

Leave a Reply