RSS
 

Easy Knowledge, un nou proiect Erasmus

09 Nov

Miercuri, 7 noiembrie 2018, a avut loc lansarea proiectului ”Easy Ways to Transfer Knowledge”,  la Biblioteca Judeteana “Panait Istrati” din Braila. Proiectul este implementat în România de Asociația Inițiativa Cetățenilor Seniori.

Proiectul se adresează personalului care lucrează cu adulți defavorizați.  Pe parcursul a 18 luni partenerii de proiect vor realiza si testa un manual care sintetizeaza cadrul institutional si legal al educatiei adultilor, exemple de buna practica si metode creative de lucru cu adultii mai putin pregatiti de pe teritoriul proiectului.

Cate doua persoane din fiecare organizatie vor participa la un workshop international unde vor invata cum sa transmita la nivel local metode de lucru, vor folosi resurse si vor invata cum se pot evita greselile in lucrul cu adultii defavorizati. Apoi, in calitate de co-traineri vor lucra cu un grup de 20 de persoane implicate sau care se vor implica in educatia adultilor mai putin pregatiti in fiecare din tarile partenere.

Resursele vor fi produse in limba engleza si in limbile organizatiilor partenere si se va asigura accesul liber la acestea prin Internet, institutii de educatia adultilor, biblioteci si scoli. Partenerii de proiect sunt organizatii din Bulgaria, Polonia, Romania si Turcia iar coordonarea este asigurata de organizatia EFE din Letonia .

Proiectul este finantat prin Erasmus+ Parteneriate Strategice- educatia adultilor, administrat de Agentia Nationala a Republicii Letone.

Cu acest prilej am primit invitați din străinătate, biblioteca fiind partener în proiect. Biblioteca și-a prezentat toate serviciile și activitățile dedicate adulților, invitații fiind impresionați de faptul că instituția este modernă, tehnologizată și foarte activă în comunitate.

Coordonator local: Viorica Alexandru. Coordonator general este partenerul din Letonia condus de Megija Kaleja.

Vă amintim că Initiativa Cetatenilor Seniori propune un stil de viata activ-creativ petru seniori. Asociatia utilizeaza experienta de viata si expertiza profesionala a acestora in proiecte educationale, civice si socio-culturale dedicate tuturor categoriilor de varsta. Din 2013 pana in prezent a realizat 5 proiecte cu finantare europeana si a contribuit la biblioteca de resurse europene cu acces liber pentru voluntariat, invatare interculturala, protectia mediului, educatie on-line, promovarea creativitatii si a comptetitiei in actiunile comunitare, dezvoltare personala si profesionala a tinerilor si adultilor.

Cel mai recent proiect este INVAT USOR 2018-2020, traducerea libera pentru Easy Ways to Transfer Knowledge, finantat prin Erasmus+ Parteneriate strategice pentru educatia adultilor. Initiativa va utiliza in acest proiect experienta sa in metode creative de invatare pentru adultii dezavantajati social, economic si cultural. Biblioteca Judeteana Panait Istrati este partener local al proiectului dat fiind conditiile generoase si profesioniste de invatare si bogata experienta in evenimente si programe dedicate publicului larg din Braila.

Celelalte proiecte si parteneriatele pentru acestea sunt ilustrate la urmatoarele adrese:

www.facebook.com/groups/HOPERomania

www.plasticsfree.eu

www.facebook/DCOrganic

www.facebook.com/Senior-Citizens-Empowerment-for-Active-Aging

www.facebook.com/groups/InitiativaCetatenilorSeniori

www.facebook.com/maiputinicainipestrada

 

 

Laura Caplea

 
 

Leave a Reply