RSS
 

“Ex Libris” nr. 9/2018 – Portul popular românesc

27 Jun

Se ştie că familia regală, deşi era de sorginte străină, a iubit cu sinceritate şi abnegaţie poporul român, tradiţiile, credinţa şi portul acestuia. Cea mai cunoscută iubitoare şi susţinătoare a fost, de departe, Regina Maria, dar sunt multe mărturii în care şi alţi membri ai familiei regale şi-au exprimat interesul pentru autenticitatea românească.

Vă propunem să descoperiți în numărul 9/2018 al revistei “Ex Libris” a Bibliotecii Județene „Panait Istrati” Brăila o serie de articole dedicate cărţilor poştale care prezintă frumuseţea portului nostru tradiţional, cărţi poştale existente în colecţiile Arhivelor Naționale – Serviciul Județean Brăila.

La pagina 8 a revistei “Ex Libris”, pe care o regăsiți în format electronic pe site-ul bibliotecii, descoperiți un material care vizează istoria locală și memoria culturală a județului scris de Corina Ciuraru, șef Serviciu Automatizare, Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila și Ștefania Botez, consilier superior, Arhivele Naționale – Serviciul Județean Brăila.

Mai multe pe:

http://www.bjbraila.ro/bjpi3/wp-content/uploads/2018/06/exlibris-nr.9-2018bis.pdf

 
 

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply