RSS
 

Expoziție de tablouri în tehnica quilling – „Magia hârtiei”

10 Sep

 

Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila organizează în perioada 9 – 26 septembrie 2015 expoziția de tablouri realizate în tehnica quilling „Magia hârtiei”. Lucrările expuse în holul instituției au fost realizate de copii la Ludoteca Bibliotecii, în cadrul Atelierului de quilling, coordonat de Monica Andrei – Quilling by Monica.

 Q1

Tehnica quilling sau hârtie filigran este o artă care implică folosirea de benzi de hârtie cu ajutorul cărora se realizează obiecte decorative. Quillingul dezvoltă abilitățile motrice și îndemanarea, pune accent pe atenție și concentrare, stimulează creativitatea și reprezintă o modalitate excelentă de petrecere a timpului liber.

Q

 

Expoziția se înscrie în seria de evenimente ce susțin candidatura Brăilei la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021. De asemenea, aduce în atenție un proiect dedicat artei, unicat în Brăila și România, numit “Brăila în Cartea Recordurilor”, prin care se va realiza o copie fidelă a Ceasului Public din Piața Traian, la scara de 1/3, decorat cu piese quilling.

 

 

Laura Caplea

 
 

Tags: , , , ,

Leave a Reply